Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Ναι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση είπαν στο δημοψήφισμα οι Κροάτες

23 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η ΕΕ των «28»

Ο μικρός Κροάτης «ψηφίζει» ναι στην Ευρωπαϊκή ΈνωσηΤο 28ο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να καταστεί η Κροατία μετά το «ναι» των πολιτών της στο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή για την ένταξη της χώρας -της δεύτερης πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας μετά τη Σλοβενία- στους κόλπους της ευρωπαϊκής «οικογένειας».

Με καταμετρημένο το 25% των ψήφων από τα 6.750 εκλογικά κέντρα της Κροατίας το ποσοστό του «ναι» κυμαίνεται στο 67,11%, βάσει ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής της χώρας.

Η ιστορική συνθήκη προσχώρησης που υπεγράφη στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου μένει πλέον να επικυρωθεί και από τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να ενταχθεί η Κροατία στην ΕΕ την 1η Ιουλίου του 2013.

Η συνθήκη προσχώρησης της Κροατίας στην ΕΕ ήταν αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων που διήρκεσαν πέντε χρόνια και οκτώ μήνες, από το Νοέμβριο του 2005 έως τις 30 Ιουνίου του 2011.

This entry was posted on Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, 2012 at 14:22 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply