Ο Έλληνας παραμυθάς που έχει ξετρελάνει την ΑμερικήΣτην Αμερική θεωρείται ένας από τους σύγχρονους παραμυθάδες. Οι πρωταγωνιστές των βιβλίων του, όπως το λευκό πρόβατο με το όνομα Loukoumi, έχουν ξετρελάνει τους μικρούς αναγνώστες του. Εμπνευστής του αγαπημένου φίλου των μικρών παιδιών, ο Ελληνας ομογενής δικηγόρος Νικ Κατσόρις, ο οποίος για τη δημιουργία των έργων του έχει συνεργαστεί με κορυφαίους αστέρες του Χόλιγουντ και όχι μόνο.

Οι μέχρι στιγμής συνεργασίες του με τη βραβευμένη με EMMY Τζένιφερ Ανιστον, τη βραβευμένη με Γκράμι Γκλόρια Γκέινορ και τη βραβευμένη με Οσκαρ Ολυμπία Δουκάκη είναι η απόδειξη της πετυχημένης δουλειάς του, καθώς οι φωνές τους ακούγονται στα CD των τεσσάρων μέχρι στιγμής βιβλίων που κυκλοφορούν από το 2004. Τα δύο πρώτα του βιβλία μάλιστα κυκλοφορούν μεταφρασμένα και στην Ελλάδα. Στα αντίστοιχα CD τις φωνές τους χαρίζουν η απόλυτη Ελληνίδα σταρ Αννα Βίσση και η κόρη της Σοφία Καρβέλα.

«Εκτος από τις ιστορίες του Loukoumi θεωρώ ότι όλοι αυτοί οι μεγάλοι καλλιτέχνες δέχονται να συνεργαστούν μαζί μου και για έναν ακόμη λόγο: τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων πηγαίνουν στο αντικαρκινικό νοσοκομείο παίδων “St Jude”» λέει στην «Espresso» ο Ελληνας ομογενής Νικ Κατσόρις, που γι’ αυτό το φιλανθρωπικό έργο του έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο iParenting Media Award.

«Εχω ενθουσιαστεί πάρα πολύ με την αποδοχή των βιβλίων μου. Κυκλοφορούν σε Αμερική και Ευρώπη, και πραγματικά τα παιδιά λατρεύουν τις ιστορίες του Loukoumi. Τη συγγραφή των βιβλίων την κάνω πραγματικά μέσα από την καρδιά μου και πιστεύω ότι όσο ζω θα συνεχίσω να γράφω. Μου αρέσει να είμαι κοντά στα παιδιά, γι’ αυτό έχω πάει πολλές φορές στο νοσοκομείο προκειμένου να διαβάσω τις ιστορίες μου στους μικρούς φίλους που περνούν δύσκολες ώρες».

Ο Νικ Κατσόρις έχει γράψει ήδη τέσσερα βιβλία με τις ιστορίες του λευκού προβάτου, ενώ εδώ και λίγους μήνες είναι υπερήφανος για το νέο του δημιούργημα, το οποίο στηρίζουν πενήντα λαμπερά ονόματα της τέχνης. Στο νέο του βιβλίο οι αγαπημένοι του αναγνώστες ξεναγούνται στον κόσμο της μαγειρικής τέχνης, με οδηγό την πιο διάσημη σεφ του κόσμου Κατ Κόρα.

«Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε σε ένα βιβλίο πενήντα αγαπημένες συνταγές πασίγνωστων προσώπων που λατρεύουν τα παιδιά. Ετσι όλοι αυτοί οι διάσημοι άνθρωποι που τα πρόσωπά τους κοσμούν το εξώφυλλο του νέου βιβλίου, μας έστειλαν την αγαπημένη τους συνταγή, καθώς και το δικό τους μήνυμα αγάπης προς τους μικρούς θαυμαστές τους».

Ο «LOYKOYMI», ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!

Συνταγές όπως αυτές της Οπρα Γουίνφρεϊ με τις τηγανίτες καλαμποκιού, της Μπιγιονσέ με το διάσημο μεξικάνικο ντιπ γουακαμόλε με τα τσιπς καλαμποκιού, καθώς και οι περιζήτητοι ντολμάδες της Σελίν Ντιόν κάνουν θραύση.

«Πενήντα συνταγές αγαπημένων καλλιτεχνών σε ένα βιβλίο δεν ήταν και εύκολη υπόθεση να τις συγκεντρώσουμε. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για την προσπάθειά τους, για τον χρόνο που μας αφιέρωσαν, ώστε να μας στείλουν μέσα στους απαιτούμενους χρόνους τις αγαπημένες τους συνταγές. Ανάμεσα στα διάσημα ονόματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο είναι αυτό της Ελεν ντε Τζενέρις, της Γκλόρια Γκέινορ, της Νικόλ Κίντμαν, της Τζένιφερ Ανιστον και του πατέρα της Τζον Ανιστον. Το βιβλίο έχει εικονογραφηθεί με τον Loukoumi, ο οποίος παίρνει μαθήματα μαγειρικής από τη σεφ Κατ Κόρα, που έχει τη μορφή γατούλας κανελί χρώματος και έχει πραγματικά ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους» λέει ο Νικ Κατσόρις, που μπορεί να έχει γεννηθεί και να ζει μόνιμα στην Αμερική, κατάγεται όμως από τη Ναύπακτο και δηλώνει υπερήφανος για την ελληνική του καταγωγή.

Στο πρώτο βιβλίο με τον τίτλο «Loukoumi» ο Νικ Κατσόρις περιγράφει τις περιπέτειες του προβάτου στην προσπάθειά του να πάει από την Ελλάδα στην Αμερική. Μπαίνει όμως σε λάθος αεροπλάνο και κατεβαίνει στην Ιταλία. Κι από εκεί με βάρκα πάει στη Γαλλία και μετά στο Μαρόκο. «Πριν ασχοληθώ με τις περιπέτειες του Loukoumi είχα γράψει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, το οποίο πήγε αρκετά καλά σε πωλήσεις. Μέσα μου όμως κάτι μου έλεγε να ασχοληθώ με τα παιδιά. Σε αυτό βοήθησαν και τα δικά μου παιδιά, ο Κωνσταντίνος και η Ιουλία. Θυμάμαι, μόλις το συζήτησα με τη σύζυγό μου, τη Βούλα, αμέσως με παρότρυνε να το κάνω».

Με το δεύτερο βιβλίο «Loukoumi growing up with» (Μεγαλώνοντας με τον Loukoumi), ο συγγραφέας θέλει να περάσει στα παιδιά το μήνυμα ότι κάθε όνειρο που μπορεί να κάνουν θα πραγματοποιηθεί, αρκεί να πιστέψουν πραγματικά σε αυτό. Στο τρίτο βιβλίο «Loukoumi’s good deeds» (Οι καλές πράξεις του Loukoumi) ο αγαπημένος ήρωας προσπαθεί να περάσει γλυκά μηνύματα αγάπης που πρέπει όλοι μας να δείχνουμε στους συνανθρώπους μας. Στο τέταρτο βιβλίο ο Loukoumi ανακαλύπτει έξυπνες ιδέες για δώρα.

Espressonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.