Για πρώτη φορά δημοσιεύεται σε επιστημονική επιθεώρηση περιστατικό ατόμου που έκανε τατουάζ στα γεννητικά όργανα και προκλήθηκε μόνιμη στύση, σύμφωνα με άρθρο στην «Journal of Sexual Medicine». Μάλιστα, ο πάσχων αρνήθηκε να υποβληθεί σε θεραπεία.

Το περιστατικό συνέβη σε έναν Ιρανό, ο οποίος έκανε τατουάζ στο πέος του. Ο καλλιτέχνης που έκανε το σχέδιο χρησιμοποίησε, επειδή το σημείο είναι ευαίσθητο, απλή βελόνα και όχι την ειδική συσκευή που γενικά χρησιμοποιείται στα τατουάζ.

Αφού ολοκλήρωσε το σχέδιο, ο άντρας άρχισε να αιμορραγεί και να πονάει. Τα συμπτώματα διήρκεσαν οκτώ ημέρες και μετά το πέος του παρέμεινε σε κατάσταση ημιστύσης.

Όταν επισκέφτηκε γιατρό είχαν περάσει ήδη τρεις μήνες. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις για ασθένειες που πιθανόν προκάλεσαν τη μόνιμη στύση, όπως νόσους του ουροποιητικού συστήματος, λευχαιμία, σύφιλη κ.ά.

Ο γιατρός αφού απέκλεισε κάθε νοσολογικό παράγοντα, κατάληξε στο συμπέρασμα πως όταν έκανε το τατουάζ, η βελόνα εισχώρησε βαθύτερα από το δέρμα και προκλήθηκε η κατάσταση.

Μάλιστα, έπειτα από απεικονιστικό έλεγχο, οι γιατροί διέκριναν ότι η ροή του αίματος ήταν εντός και εκτός σηραγγωδών σωμάτων και έτσι κατέληξαν στη διάγνωση ότι ο νεαρός πάσχει από τον επονομαζόμενο μη ισχαιμικό πριαπισμό.

Πρόκειται για μία διαταραχή η οποία προκαλείται στις περιπτώσεις που το αίμα εισρέει στο πέος ταχύτερα από ότι εκρέει, με αποτέλεσμα να παραμένει γεμάτο με αίμα άρα και μόνιμα σε στύση, λόγω αύξησης της πίεσης.

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, οι γιατροί του πρότειναν να αντιμετωπίσουν χειρουργικά την κατάσταση, αλλά αυτός δεν δέχθηκε, καθώς πλέον δεν πονάει και μπορεί να έρχεται σε σεξουαλική επαφή πιο εύκολα.

Γιάννης Δεβετζόγλου στα ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.