Οι ελπίδες των Ηρακλή και ΟΣΦΠ (άνδρες) και ΑΕΚ (γυναίκες) στην Ευρώπη

Βόλεϊ: Νέες ευρωπαϊκές προκλήσεις για τρειςΜε τρεις ομάδες συνεχίζει την παρουσία του στα ευρωπαϊκά κύπελλα το ελληνικό βόλεϊ. Ο Ηρακλής που «υποβιβάστηκε» από το Τσάμπιονς Λιγκ στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας ανδρών, ο Ολυμπιακός που σφράγισε το εισιτήριο για τους «16» του Τσάλενζ Καπ ανδρών και η ομάδα γυναικών της ΑΕΚ που πήρε σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά Κυπέλλου Συνομοσπονδίας γυναικών θα ξαναβρεθούν σε ευρωπαϊκά τερέν. Αντίθετα αποκλείστηκαν η Λαμία μετά την ήττα της και στον δεύτερο αγώνα της φάσης των «8» του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας ανδρών με 3-1 από τη βελγική Κνακ και το Μαρκόπουλο που αποκλείστηκε στο Τσάλενζ Καπ γυναικών από τη βελγική Λε Κανέ.

Με Ντιναμό Μόσχας ο Ηρακλής

Ο Ηρακλής συνεχίζει στην Ευρώπη «πληγωμένος» αφού αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ λόγω των δικών του λαθών αλλά και μια τεράστιας έκπληξης που συνέβη στο Κούνεο. Οι Κυανόλευκοι που ηττήθηκαν στο Βέλγιο με 3-0 από τη Νόλικο Μαασέικ παίζοντας χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους, τον Κουβανό Ρονάλντο, στον οποίο η διοίκηση δεν κατάφερε να εκδόσει βίζα (!) έχασαν την ευκαιρία να προκριθούν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ σαν η καλύτερη τρίτη ομάδα των ομίλων. Και αυτό γιατί την ίδια ώρα στο Κούνεο η ιταλική ομάδα ηττώνταν με 3-0 από τη γερμανική Ουντερχάκινγκ την οποία είχε νικήσει στη Γερμανία. Οι Ιταλοί όμως είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου και «δώρισαν» το παιχνίδι στους Γερμανούς που έφθασαν τους 9 βαθμούς στον 6ο όμιλο και πήραν την πρόκριση από τον Ηρακλή που έμεινε στους 8 β.

Και επειδή ενός κακού μύρια έπονται στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας οι Κυανόλευκοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την πανίσχυρη Ντιναμό Μόσχας, εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. «Η Ντιναμό είναι μια κλασική δύναμη του ρωσικού βόλεϊ.» τόνισε ο προπονητής του Ηρακλή κ. Σωτήρης Δρίκος και εξήγησε: «Εχει στις τάξεις της τον πασαδόρο της Εθνικής Ρωσίας τον Γρκάνκιν , καλούς ξένους και πολύ ταλαντούχους ρώσους παίκτες. Βρίσκεται μάλιστα στην τρίτη θέση στον όμιλο της στη Ρωσία. Είναι θετικό πάντως ότι το δεύτερο παιχνίδι γίνεται στην Θεσσαλονίκη. Σημασία έχει σε ποια κατάσταση θα είμαστε εμείς». Οι ξένοι της Ντιναμό είναι ο Ούγγρος Βέρες και ο Αμερικανός Λι ενώ η διοίκησή της έκανε στροφή σε νέα και ταλαντούχα παιδιά.

Εχει κατακτήσει ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο, την περίοδο 1984-85 το Κύπελλο Κυπελλούχων, έχει αγωνιστεί μία φορά σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και σε δύο μικρούς τελικούς.

Στην εφετινή διοργάνωση του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας αρχικά απέκλεισε την ουκρανική Λοκομοτίβ Χάρκιβ του Γιούρι Φιλίποφ με νίκη 3-0 στη Μόσχα και νίκη 3-2 στην Ουκρανία.Στον Β΄γύρο πέρασε και τη μεγαλύτερη δυσκολία καθώς προκρίθηκε στο «χρυσό» σετ στο σούπερ ντέρμπι με την Λοκομοτίβ Μπελογκόριε στον ρωσικό εμφύλιο. Στο Μπέλγκοροντ η ομάδα του Τσιπούλιν νίκησε 3-2 αλλά στη Μόσχα η Ντιναμό νίκησε 3-2 και πήρε την πρόκριση στο «χρυσό» σετ με 15-12. Στον Γ΄ γύρο απέκλεισε την τουρκική Χάλκμανκ με νίκη 3-2 στη Ρωσία και 3-0 στην Τουρκία.

Με Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός στη φάση των «16» του Τσάλενζ Καπ θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Ερυθρόλευκοι που επικράτησαν και στον δεύτερο αγώνα, στη Φιλανδία της Ισκου Τάμπερε με 3-0 είναι το φαβορί απέναντι στους Ισραηλινούς αλλά ο προπονητής του δεν εφησυχάζει. «Κάθε γύρος είναι και δυσκολότερος καθώς συνεχίζουν στη διοργάνωση οι καλές ομάδες. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει ενισχυθεί και θα είναι ακόμη πιο δυνατή στη συνέχεια» τόνισε ο κ. Γιάννης Καλμαζίδης. Ο πρώτος αγώνας με τη Μακάμπι θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ρέντη (31/01 – 02/02), ενώ ο επαναληπτικός στο Ισραήλ (07-09/02).

Επιστροφή της ΑΕΚ στην Πόλη

Την ευρωπαϊκή υπέρβαση έχει πετύχει ήδη η ΑΕΚ που προκρίθηκε στην 8αδα του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας γυναικών. Η Ενωση που νίκησε και εκτός έδρας με 3-2 την ελβετική Νοσατέλ Ξαμάξ θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Γαλατασαράι που συμμετέχει για 5η σεζόν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Κορυφαία στιγμή της είναι η κατάκτηση της 3ης θέσης τη σεζόν 1996-97. Στο τουρκικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην 3η θέση μαζί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Βακίφμπανκ. Η Γαλατασαράι προκρίθηκε στα προημιτελικά σε βάρος της βελγικής Αστερίξ Κιελντρεχτ χάρη στο «χρυσό» σετ. Στην Κωνσταντινούπολη η Γαλατά νίκησε 3-0, αλλά στο Βέλγιο η Αστερίξ επικράτησε με 3-2 σετ, όμως, οι Τουρκάλες πήραν το «χρυσό» σετ με 15-12. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη (1-2/2) και ο επαναληπτικός στην Αθήνα (7-9/2).

Η Α1 ανδρών

Σε τρεις μεταγραφές προχώρησε ο Αρης ο οποίος θα παρουσιαστεί ενισχυμένος στον αγώνα πρωταθλήματος με τη Λαμία τη Δευτέρα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέκτησε τον κροάτη κεντρικό Μάριο Ζέλιτς, τον σέρβο πασαδόρο Ιβάν Μποϊκοβιτς και τονΑργύρη Μαυροβουνιώτη που έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/1

19.00, Ζηρίνειο, Κηφισιά – ΠΑΟΚ, 19.00, Μετς, Παναθηναϊκός – Παμβοχαϊκός, 19.00, ΕΑΠ (Novasports), ΕΑ Πατρών – Φοίνικας Σύρου.

Κυριακή 22/1 19.30, Ρέντη, Ολυμπιακός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Δευτέρα 23/1

19.00, Χαλκιοπούλειο (Star Κ.Ε.), Λαμία – Άρης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.