Τι προβλέψεις έκαναν επιστήμονες το 1900 για τον αιώνα που ερχόταν. Σε τι έπεσαν μέσα και σε τι αστόχησαν…

Περιπλανώμενοι στο διαδίκτυο πέσαμε πάνω σε ένα υπέροχο κομμάτι της ιστορίας, σε ένα άρθρο του επιστημονικού περιοδικού The Ladies’ Home Journal από τον John Elfreth Watkins, που χρονολογείται τον Δεκέμβριο του 1900.

Το πραγματικά εντυπωσιακό είναι πως το άρθρο τιτλοφορείται “Τι μπορεί να συμβεί τα επόμενα 100 χρόνια” (What May Happen in the Next Hundred Year) και όπως μαρτυρά ο τίτλος του, ο αρθρογράφος παραθέτει πάνω από είκοσι προβλέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι το 2011!

Ο Watkins μίλησε με λαμπρούς επιστήμονες της εποχής και ζήτησε από τον καθένα να κάνει τις προβλέψεις του για τον αιώνα που έρχεται. Έτσι μετά από επεξεργασία έκατσε και προσεκτικά και τις συμπεριέλαβε στο εν λόγω άρθρο.

“Αυτές οι προφητείες μοιάζουν παράξενες, σχεδόν αδύνατες”, σχολιάζει ο ίδιος, προσθέτοντας όμως πως βγαίνουν από τα χείλη σημαντικών και μορφωμένων ανθρώπων της Αμερικής.

Είναι τρομακτικό πως έχει πετύχει αρκετές από τις προβλέψεις. Δείτε μερικές που βγήκαν αληθινές  και άλλες που είτε δεν ακούμπησαν είτε πέρασαν ξυστά.

Epic Win….

*Οι Αμερικανοί θα είναι πιο ψηλοί. Από το 1.70 που ήταν ο μέσος Αμερικανός το 1911, το 2001 είναι 1.75.

*Θα ζούμε περισσότερο από τα 35, μέχρι τα 50 (και λίγα έβαλε).

*Τα αυτοκίνητα θα είναι πιο φτηνά από τα άλογα που έχουμε σήμερα. Και όμως αυτό είναι κατά κάποιον τρόπο σωστό αφού το 1900 τα άλογα πουλιόντουσαν από 225 μέχρι 250 δολάρια. Αναλογιζόμενοι τον πληθωρισμό η τιμή διαμορφώνεται περίπου στα 6.400 δολάρια με τα οποία μπορεί κανείς κάλλιστα να αγοράσει ένα αυτοκίνητο.

*Θα υπάρχουν έτοιμα φαγητά και ψυγεία τα οποία θα διατηρούν φρέσκα τα τρόφιμα για πολύ καιρό.

*Θα μπορούμε να εμφανίζουμε φωτογραφίες άμεσα και να τις στέλνουν πχ οι δημοσιογράφοι σε μια εφημερίδα μέσα σε μια ώρα. Α και φυσικά θα έχουμε φωτογραφίες σε φυσικά χρώματα (Digital Photography αν σας λέει κάτι).

*Μερικά τρένα θα φτάνουν σε υψηλές ταχύτητες, ενώ θα υπάρχουν και εμπορικά αεροσκάφη.

*Θα υπάρχουν όπλα τα οποία θα μπορούν να στοχεύουν μακριά ενώ θα μπορούν να καταστρέφουν ολόκληρες πόλεις..τουτέστιν πυρηνικά όπλα..

* Θα έχουμε ασύρματα τηλέφωνα και επικοινωνία όσο μακριά και αν βρίσκεται κάποιος.

*Η μουσική και όχι μόνο θα μπορεί να “μεταφέρεται” στα σπίτια μας. Θα μπορούμε την όπερα που επισκεφτήκαμε να την ξανακούσουμε αλλά και να την ξαναδούμε.

*Θα μπορούμε να έχουμε ζεστό ή κρύο αέρα στα σπίτια μας από ειδικές…κάνουλες. Και ναι έχουμε air condition κ.ά.

Epic Fail…

*Δεν θα υπάρχουν μύγες, κουνούπια και αρουραίοι καθώς θα τα έχουμε εξολοθρεύσει. (Μπα άλλα έχουμε εξολοθρεύσει, απειλούμενα είδη).

*Θα έχουμε φράουλες στο μέγεθος των μήλων και μπιζέλια σαν τεύτλα, τα οποία υπάρχουν μεν αλλά μόνο στο μυαλό του Γούντι Άλεν…

 

*Τα περισσότερα φάρμακα δε θα χρειάζεται να τα καταπίνουμε.

*Θα υπάρχουν σωλήνες πεπιεσμένου αέρα από όπου θα έρχονται απευθείας τα αγαθά στα σπίτια μας (Στο μέλλον ίσως, κανείς δε ξέρει).

*Δε θα υπάρχουν πια στην αγγλική αλφάβητο τα γράμματα C, X ή Q.

*Άγρια ζώα θα υπάρχουν μόνο στα θηριοτροφεία κ.ά. (Όπου να’ναι έρχεται και αυτό, έτσι όπως πάμε δυστυχώς).

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.