Δήλωση με αιχμές έκαναν οι διαπραγματευτές του IIF

Σταματούν οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμαΤην εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το PSI επιβεβαίωσαν πριν λίγο ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), κ. Τσάρλς Νταλλάρα, και ο Πρόεδρος της επιτροπής των πιστωτών, κ. Ζαν Λεμιέρ, σε κοινή τους δήλωση, η οποία εμπεριέχει αρκετές αιχμές για την αλλαγή των όρων της συμφωνίας και την αλλαγή του εθελοντικού της χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την εν λόγω δήλωση οι κ.κ. Νταλλάρα και Λεμιέρ συνέχισαν σήμερα τις συζητήσεις στην Αθήνα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγ. Βενιζέλο, για το εθελοντικό πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, στην βάση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 26ης/27ης Οκτωβρίου.

Όπως τονίζεται στο κείμενο, δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής ηγεσίας και την πρόταση που υπέβαλε η συντονιστική επιτροπή των πιστωτών, η οποία συνεπάγεται μια άνευ προηγουμένου 50% ονομαστική μείωση των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας, που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών επενδυτών και διαγραφή χρέους μέχρι 100 δισ. ευρώ, δεν έχει ακόμη υπάρξει μια ενιαία εποικοδομητική ανταπόκριση από όλα τα μέρη, σύμφωνα με το πνεύμα της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

«Υπό αυτές τις συνθήκες οι συζητήσεις με την Ελλάδα και το δημόσιο τομέα παύουν, προκειμένου να αξιολογηθούν τα οφέλη της εθελοντικής προσέγγισης. Ελπίζουμε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ευρωζώνης, θα είναι σε θέση να ξεκινήσει εκ νέου την δημιουργία εποικοδομητικών επαφών με τον ιδιωτικό τομέα, με στόχο την οριστικοποίηση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας για εθελοντική ανταλλαγή χρέους στη βάση της συμφωνίας της 26ης/27ης Οκτώβριου, που θα είναι επωφελής για την Ελλάδα όσο και την Ευρωζώνη», δήλωσαν οι κ.κ. Νταλλάρα και Λεμιέρ.

Από τη δήλωση δεν προκύπτει ότι οι εκκρεμότητες, θα ρυθμισθούν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη θα υπάρξει επιστροφή των κ.κ. Νταλλάρα και Λεμιέρ στην Αθήνα όπως έλεγαν νωρίτερα σήμερα κυβερνητικά στελέχη.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.