Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί μέρος των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας…

Κίνητρα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν όλο τον χρόνο, προκειμένου να διατηρήσουν το προσωπικό τους στις θέσεις εργασίας του, προσφέρει ο ΟΑΕΔ, με πρόγραμμα επιχορήγησης μέρους του μη-μισθολογικού κόστους, το οποίο ξεκινά σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.

Διάρκεια και ύψος επιχορήγησης
Ειδικότερα ο ΟΑΕΔ προσφέρει, για διάστημα 12 μηνών, ως επιχορήγηση στην ξενοδοχειακή επιχείρηση που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσό αντίστοιχο του 40% των ασφαλιστικών εισφορών που βαρύνουν τον εργοδότη. Οι εισφορές υπολογίζονται πάνω στις πραγματικές μικτές αποδοχές των εργαζομένων, μέχρι το ύψος του 30πλάσιου του κατώτατου βασικού ημερομισθίου. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι εργοδοτικές εισφορές για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και για την επικουρική ασφάλιση του ΕΤΕΑΜ, οι εργοδοτικές εισφορές που το ΙΚΑ εισπράττει υπέρ άλλων φορέων και κλάδων κοινωνικής ασφάλισης, οι εισφορές στον ειδικό λογαριασμό ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπως επίσης οι επιβαρύνσεις των εργοδοτών για το δώρο Πάσχα, Χριστουγέννων και για τα επιδόματα αδείας. Το ποσό της επιχορήγησης αποδίδεται μέσω του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ-ΟΑΕΔ, με πίστωση του λογαριασμού του εργοδότη.

Ωφελούμενοι από το πρόγραμμα είναι οι υπάλληλοι που απασχολούνται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου όσο και το προσωπικό που απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εφόσον ο εργοδότης επεκτείνει τις συμβάσεις αυτές έως το τέλος του 12μήνου του προγράμματος.

Δικαιούχοι
Το πρόγραμμα απευθύνεται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, που μπορεί να είναι κλασικού τύπου ξενοδοχεία, μοτέλ, επιπλωμένα διαμερίσματα, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, κάμπινγκ, που διαθέτουν άδεια λειτουργίας του ΕΟΤ. Προϋπόθεση για την ένταξή τους στο πρόγραμμα είναι να μην έχουν προχωρήσει σε μείωση προσωπικού μέσα στο τρίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης.

Μια ξενοδοχειακή επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για κάποια μόνον από τις μονάδες της (για παράδειγμα κατάλυμα, μαρίνες, spa, γκολφ κ.λπ.).

Σημειώνεται ότι η ενίσχυση που θα λάβει μια ξενοδοχειακή επιχείρηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ για χρονική περίοδο τριών ετών. Για ξενοδοχειακές μονάδες που περιλαμβάνουν συνδεδεμένες επιχειρήσεις, οι ενισχύσεις υπολογίζονται αθροιστικά.

Η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα απαιτεί την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης για επιχορήγηση μέσα στον μήνα που ακολουθεί τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της ΑΠΔ τριμήνου. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (oaed.gr).

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 19 εκατ. ευρώ.

Μαριάννα Μαρμαρά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.