Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η εφημερίδα, Χουριέτ

Η Τουρκία, και ιδίως η Κωνσταντινούπολη, αποτελούν έναν δημοφιλή προορισμό για Έλληνες που ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό, την ώρα που την χώρα μας πλήττει η οικονομική κρίση.

Αυτό αναφέρει σε ειδικό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, παραθέτοντας παραδείγματα ανθρώπων που τα παράτησαν όλα και μετανάστευσαν στην γείτονα.

«Παρά τις κατηγορίες για “προδοσία” από υπερεθνικιστές Έλληνες, η προσέγγιση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, φέρνει αποτελέσματα και αυξημένα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη και για τις δυο πλευρές», σημειώνει στην εφημερίδα ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, διευθυντής του κέντρου για διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο τουρκικό Πανεπιστήμιο Καντίρ Χας.

«Η ειρηνική ατμόσφαιρα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τους Έλληνες να επιλέξουν για αναζήτηση εργασίας την Τουρκία», προσθέτει ο Τροιανταφύλλου, ο οποίος μετοίκισε στην Κωνσταντινούπολη από την Αθήνα, πέρσι.

Περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν 10% του πληθυσμού, μετανάστευσαν από την Ελλάδα πέρσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα (The Migration and Remittances Factbook 2011).

«Κάτι τέτοιο συμβαίνει σε δύσκολους καιρούς, όπως η μετανάστευση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», αναφέρει ο Τριανταφύλλου, εις εκ των πολλών που έχουν κάνει μια νέα αρχή στην Τουρκία, σύμφωνα με την Χουριέτ.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.