Λίγο πριν την άφιξη της τρόικας

http://nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/24652BEE267AA4ECA307FCA56F969B2A.jpgΑμφιβολίες για την ικανότητα της Ελλάδας να βάλει τάξη στα δημοσιονομικά της φέρεται να διατηρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως προκύπτει από εσωτερικό έγγραφο, γνώση του οποίου επικαλείται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως το ΔΝΤ θεωρεί ανεπαρκές το πρόγραμμα προσαρμογής και κρίνει απαραίτητες νέες κινήσεις για να αποφευχθεί χρεοκοπία.

Οι επιλογές, υποστηρίζει το περιοδικό, είναι τρεις: είτε η Αθήνα πρέπει να πάρει επιπλέον μέτρα λιτότητας, είτε οι ιδιώτες να δεχτούν μεγαλύτερο κούρεμα, είτε τα κράτη της ευρωζώνης να παράσχουν μεγαλύτερη οικονομική στήριξη.

Το έγγραφο επικρίνει επίσης τον «αργό ρυθμό των μεταρρυθμίσεων» και τις χαμηλότερες στόχων εξελίξεις στο μέτωπο των εσόδων και των αποκρατικοποιήσεων.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ είχε εκφράσει δημόσια την αμφιβολία του για το εάν επαρκεί το κούρεμα 50% στα ελληνικά ομόλογα, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία επιδεινώνονται, «ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη απομείωση».

Σημειώνεται ότι ο Ολιβιέ Μπλανσάρ έκανε επίσης αναφορά σε ανάγκη «μισθολογικής προσαρμογής» στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.