http://nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/91F0FA85D21C3411EBF878FA035575AE.jpg

Δεν είναι γνωστό εάν ο ερυθρός τόνος της φωτογραφίας πούλησε ακριβά το τομάρι του πριν καταλήξει στο τραπέζι του χασάπη. Το βέβαιο είναι πάντως ότι πουλήθηκε ακριβά: 565.000 ευρώ έβγαλε από την τσέπη του ο ιδιοκτήτης μιας διάσημης αλυσίδας εστιατορίων σούσι στο Τόκιο για να τον αποκτήσει στην πρώτη δημοπρασία του χρόνου που έγινε στην ψαραγορά του Τζουκίτζι, η οποία βρίσκεται στην ιαπωνική πρωτεύουσα και είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Από μία απλή διαίρεση της τιμής με τα 269 κιλά του ψαριού προκύπτει ότι ο εστιάτορας θα πρέπει να διαθέσει τη μερίδα αντί 50 ευρώ. Εκείνος διαβεβαιώνει ωστόσο ότι εκείνοι που θα σπεύσουν να δοκιμάσουν το νόστιμο έδεσμα θα πληρώσουν όπως πάντα 4 ευρώ. Οσο για τον ατυχή τόνο, μπορεί να παρηγορηθεί με την ιδέα ότι με το μισό δισ. έγινε ο ακριβότερος στην ιστορία της Ιαπωνίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.