Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημοσίευμα εμπλέκει την Κάρλα Μπρούνι σε οικονομικό σκάνδαλο

8 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Το διαψεύδει το Μέγαρο των Ηλυσίων

http://nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/C5D5B6D31D740375AFAA0BEA70A4EEBF.jpgΣάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία μετά από δημοσίευμα του περιοδικού «Le Marianne», το οποίο υποστηρίζει ότι η σύζυγος του προέδρου της χωρας, Κάρλα Μπρούνι, με την ιδιότητα της πρέσβειρας του Παγκόσμιου Ταμείου κατά του AIDS, διοχέτευσε σε φίλο της 3,5 εκατομμύρια ευρώ με μη νόμιμες διαδικασίες. Η Κάρλα Μπρούνι διέψευσε το δημοσίευμα.

Κύριος αποδέκτης των χρημάτων αυτών φέρεται να είναι ένας μουσικός, επιχειρηματίας, κουμπάρος και προσωπικός φίλος της Κάρλα Μπρούνι. Τα χρήματα δόθηκαν με σκοπό την προώθηση του πολιτισμού και την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Παγκόσμιο Ταμείο που δημιουργήθηκε πριν από δέκα χρόνια για την καταπολέμηση του AIDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης, έδωσε τα χρήματα αυτά απευθείας στον φίλο της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, χωρίς να γίνει δημόσιος διαγωνισμός.

«Το άρθρο κάνει καταγγελίες που είναι αβάσιμες σχετικά με την εκστρατεία που ξεκίνησε το Ταμείο το 2010 με την υποστήριξη της κ.Μπρούνι-Σαρκοζί» αναφέρει το Παγκόσμιο Ταμείο, διαψεύδοντας το δημοσίευμα του περιοδικού.

Το γραφείο του Σαρκοζί αρνείται να προβεί σε οποιόδήποτε σχόλιο, λέγοντας ότι δεν έχει τίποτα να προσθέσει στην ανακοίνωση του Παγκόσμιου Ταμείου.

Ωστόσο, η Κάρλα Μπρούνι διέψευσε -με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της- το δημοσίευμα.

ΔΟΛ

This entry was posted on Κυριακή, 8 Ιανουαρίου, 2012 at 18:59 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply