«Πλούσια» η Wikipedia

Νέο ρεκόρ κατέγραψε το ίδρυμα Wikimedia, το οποίο διαχειρίζεται την Wikipedia, τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια του κόσμου, καθώς η ετήσια συγκέντρωση κονδυλίων από δωρεές έφτασε τα 20 εκατ. δολάρια.

Η εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων άρχισε το Νοέμβριο και στον «κουμπαρά» του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος έσπευσαν να καταθέσουν 500.000 δολάρια ο συνιδρυτής της Google, Σεργκέι Μπριν και η σύζυγός του, Αννα Βοζίσκι.

Από το 2003, χρονιά που το Wikimedia αναζήτησε πόρους απευθυνόμενη στους επισκέπτες των ιστοσελίδων του, το ύψος των δωρεών αυξάνεται διαρκώς.

«Το μοντέλο που λανσάραμε για τον τρόπο λειτουργίας μας πάει πολύ καλά» δήλωσε ο διευθύνων Σου Γκάρντνερ, συμπληρώνοντας πως «οι χρήστες της Wikipedia δίνουν τον οβολό τους προκειμένου να συνεχιστεί η ανάπτυξη της εγκυκλοπαίδειάς μας».

Το ίδρυμα Wikimedia που, εκτός από την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, διαχειρίζεται το ηλεκτρονικό λεξικό Wiktionary και την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με παιδαγωγικά βιβλία Wikibooks, έχει περισσότερα από 470 εκατ. επισκέπτες κάθε μήνα.

Στον ενδέκατο χρόνο λειτουργίας του έχει καταφέρει, όπως μεταδίδει και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, να είναι η πιο σημαντική ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια του κόσμου, με περισσότερα από 20 εκατομμύρια άρθρα, σε 282 γλώσσες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.