Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γ. Παπανδρέου: Δεν θα είναι υποψήφιος ούτε για Πρωθυπουργός ούτε για Πρόεδρος του ΠαΣοΚ

4 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τι συζητείται στο πολιτικό συμβούλιο του Κινήματος

Γ. Παπανδρέου: Δεν θα είναι υποψήφιος ούτε για Πρωθυπουργός ούτε για Πρόεδρος του ΠαΣοΚΡαγδαίες οι εξελίξεις στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ. Έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις αλλά και παρασκηνιακές ζυμώσεις διαφόρων επιτελείων φαίνεται ότι η κατάσταση ξεκαθαρίζει στη σημερινή συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γ. Παπανδρέου φέρεται να είπε στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ότι δεν θα είναι υποψήφιος ούτε για πρωθυπουργός ούτε για πρόεδρος του κινήματος, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα διαρχίας. Επίσης ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στον τρόπο διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου και περιμένει τις προτάσεις του Συμβουλίου για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες ότι ο κ. Παπανδρέου θα κινηθεί μεταξύ δύο σεναρίων. Της διαρχίας, με τον ίδιο να παραμένει πρόεδρος του ΠαΣοΚ και μιας μεταβατικής διαρχίας, όπου θα δεσμευτεί ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Αν ίσχυε κάποιο από τα δύο πρώτα σενάρια, θα μπορούσε να συγκληθεί άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ προκειμένου να εκλέξει υποψήφιο πρωθυπουργό. Έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές θα μπορούσε να συγκληθεί και το συνέδριο του κόμματος για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠαΣοΚ.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου, 2012 at 18:15 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply