Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Για κακουργηματική απιστία διώκεται ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης

2 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Έπειτα από τις καταγγελίες για μη είσπραξη προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου βρίσκεται ο Γιάννης Καπελέρης, γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ζήτησε σήμερα την παραίτηση του Γ. Καπελέρη προκειμένου να διευκολυνθεί η δικαστική έρευνα.

Η παραγγελία για την άσκηση της ποινικής δίωξης δόθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και αφορά συγκεκριμένα το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Το ύψος της ζημίας φέρεται να είναι τουλάχιστον 15 εκατ.ευρώ, ενώ η δίωξη στρέφεται και κατά της διευθύντριας της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη και δημοσιευμάτων στον Τύπο για μη είσπραξη προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο Γιάννης Καπελέρης όταν κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος αρνήθηκε ότι διέπραξε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

This entry was posted on Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου, 2012 at 16:49 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply