2011, anonymous, Google+, social media, ευρεσιτεχνία, Στιβ Τζομπς, τεχνολογικά γΤο 2011 ήταν μια χρονιά με σημαντικότατα γεγονότα στο χώρο της τεχνολογίας. Ο θάνατος του Στιβ Τζομπς κυριαρχεί στο διαδίκτυο, τις νέες τάσεις στον κυβερνοχώρο να δημιουργούν νέες προκλήσεις και τα τα Smartphones να απογειώνουν της πωλήσεις τους των οποίων οι πωλήσεις είχαν μεγάλη αύξηση.Τα σημαντικότερα τεχνολογικά γεγονότα του 2011 ήταν

1. Ο θάνατος του Στιβ Τζομπς
Η Apple αλλά και όλος ο τεχνολογικός κόσμος έχασαν έναν πρωτοπόρο της τεχνολογίας. Ο θάνατός του Στιβ Τζομπς στις 5 Οκτωβρίου μετά από μια μακρά μάχη με τον καρκίνο προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση ενώ στα μαγαζιά της Apple σχηματίστηκαν ουρές από κόσμο που άφηνε λουλούδια και κεριά.

2. Ta social media – ένα εργαλείο για διαδηλωτές
Facebook, Twitter και YouTube, την χρονιά που πέρασε έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διάδοση των επαναστατικών μηνυμάτων στην εξέγερση της Αιγύπτου που ανέτρεψε τον μακροπρόθεσμο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και όχι μόνο. Το ίδιο συνέβη και στο Λονδίνο, οι συμμετέχοντες στις ταραχές χρησιμοποιούσαν το BlackBerry Messenger για να καλέσουν σε συγκέντρωση τους υπόλοιπους.

3. Anonymous
H μάσκα του Guy Fawkes εμφανίστηκε ξαφνικά στο διαδίκτυο για να εκπροσωπήσει τους Anonymous. Τα μέλη της ομάδα βγήκαν φέτος στο Internet τροφοδοτώντας ηλεκτρονικές επιθέσεις στο Facebook, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις τράπεζες.

4. «Πόλεμος» ευρεσιτεχνίας
Τα μεγαλύτερα ονόματα στον τομέα των κινητών, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Google, HTC, η Microsoft, η RIM και Samsung, έχουν εμπλακεί σε ένα τεράστιο παιχνίδι ευρεσιτεχνίας. Οι εταιρείες έχουν καταθέσει αγωγές σε χώρες σε όλο τον κόσμο και αναζητήσουν συμφωνίες παραχώρησης αδειών εκμετάλλευσης ή ζητούν να εμποδίσουν την πώληση των προϊόντων των ανταγωνιστών.

5. Google +
Οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο από το χρόνο τους για τα κοινωνικά δίκτυα παρά στην αναζήτηση στο Web. Με άλλα λόγια, περισσότερο Facebook και λιγότερο Google. Έτσι, η Google αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του Facebook, το Google +. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και να περιηγηθούν σε ενημερώσεις των φίλων τους.

www.iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.