Πέντε δάχτυλα χιόνι έπεσαν και ήταν αρκετά για να επικρατήσει το απόλυτο αλαλούμ στους δρόμους. Μέρες τώρα οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως έρχεται κακοκαιρία με χιόνια στα ορεινά.

Κι όμως, κάποιοι οδηγοί αποφάσισαν να αψηφήσουν τις προειδοποιήσεις και να κινηθούν σε δρόμο όπου έπεφτε χιόνι, χωρίς να έχουν αλυσίδες μαζί τους. Όπως ήταν φυσικό «κόλλησαν» και μάλιστα σε ένα δρόμο όπως η Εγνατία που είναι από τους πιο σύγχρονους αυτοκινητόδρομους και με τη μεγαλύτερη διέλευση ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ένας άνθρωπος έχασε και τη ζωή του χθες όταν νταλίκα έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί από το χιονιά στην Εγνατία οδό, έξω από την Κοζάνη. Εκατοντάδες οδηγοί μένουν εγκλωβισμένοι εδώ και 22 ώρες στην παλιά Εθνική Κοζάνης-Γρεβενών. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους υπάρχουν και παιδιά. Οι οδηγοί διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν νερό, ενώ και η βενζίνη έχει αρχίσει να τελειώνει αφού πολλοί ήταν εκείνοι που κράτησαν ανοιχτές τις μηχανές για να μπορούν να ζεσταθούν!

Σε άλλο σημείο της Κοζάνης, εγκλωβισμένοι παρέμειναν για ώρες περίπου 1000 οδηγοί, αλλά εκείνοι κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και τους μετέφεραν σε ξενοδοχεία της πόλης ή σε σχολεία.
Ακόμη και σήμερα το πρωί, τμήματα της Εγνατίας οδού στο ύψος της Κοζάνης παραμένουν κλειστά.

Με αλυσίδες και χιονολάστιχα διεξάγεται η κυκλοφορία στα ορεινά της Θεσσαλονίκης, ορεινό δίκτυο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, ενώ και σήμερα δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα, Γρεβενά και Πτολεμαΐδα.

Αρκετά χωριά στην Καρδίτσας έμειναν χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες. Και σήμερα, επίσης, οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Μακεδονία γίνονται με δυσκολία, αφού η ορατότητα δεν είναι καλή.

Προβλήματα από την κακοκαιρία υπάρχουν και σε Έβρο-Ροδόπη. Με δυσκολία και μόνο με αλυσίδες γίνεται η κίνηση και στους δρόμους Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα και Λαμίας-Καρπενησίου, κυρίως λόγω του παγετού. Αντίθετα χωρίς αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας-‘Αμφισσας, ενώ κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Σε ό,τι αφορά το επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας αναμένεται τα μηχανήματα των δήμων τις επόμενες ώρες να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία, κυρίως στο ορεινό δίκτυο.
Το χιόνι στην Ευρυτανία και στη δυτική Φθιώτιδα έχει ξεπεράσει τους 70 πόντους, ενώ στην περιοχή του Δομοκού τους 30 πόντους, ενώ από τους πρώτους πρωϊνές ώρες και μετά, συνολικά, παρατηρείται ύφεση της κακοκαιρίας.

Κανονικά εκτελούνται από το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αφού η ένταση των ανέμων σε αρκετές θαλάσσιες περιοχές έχει εξασθενήσει.

Το μοναδικό πρόβλημα είναι στην Καβάλα, όπου κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πρίνου-Καβάλας.

 

www.newsbeast.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.