Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς τα δόντια θα παραμείνουν αστραφτερά;

22 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Συμβουλές που θα σας χαρίσουν ένα λαμπερό χαμόγελο

Πώς τα δόντια θα παραμείνουν αστραφτερά;Προϋπόθεση ενός λαμπερού χαμόγελου είναι τα υγιή και κατάλευκα δόντια. Υπάρχουν όμως διάφορες τροφές, οι οποίες μάλιστα βρίσκονται σε αφθονία στα τραπέζια των γιορτών, και απειλούν την λάμψη της οδοντοστοιχίας.

Ποίες είναι όμως οι τροφές που καλό θα είναι να αποφεύγουμε καθώς αποτελούν εχθρό της λάμψης των δοντιών; Υπάρχουν τρόποι που επιτρέπουν να διατηρήσουμε τα δόντια αστραφτερά δίχως να απαιτείται η επίσκεψη στον οδοντίατρο;

Το αλκοόλ και τα γλυκίσματα είναι ο νούμερο ένα εχθρός των δοντιών.

Το κόκκινο και το λευκό κρασί εγκυμονούν κινδύνους για την οδοντοστοιχία. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε, είναι να πίνετε και νερό ενδιάμεσα, ώστε να μην καταστραφεί το σμάλτο.

Δεν είναι όμως μόνο το αλκοόλ εχθρός του χαμόγελού σας, είναι και τα σοκολατένια γλυκά που υπάρχουν σε κάθε τραπέζι. Τα βακτηρίδια συγκεντρώνονται μεταξύ των δοντιών και η τερηδόνα καραδοκεί. Έτσι ένα σωστό και σχολαστικό βούρτσισμα θα σας βοηθήσει, όπως επίσης και η χρήση του νήματος.

Ακόμη, κάτι που γενικά πρέπει να αποφεύγετε, είναι να σφίγγετε τα δόντια σας. Αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει εκτός από πονοκεφάλους και καταστροφή του σμάλτου.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, 2011 at 23:11 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply