Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος είναι από χθες Τρίτη γεγονός. Σε αυτό υπάρχει αναφορά για τους μετόχους των ΠΑΕ, αλλά και τους ξένους που θέλουν να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο της χώρας, όπως και για θέματα βίας και ντόπινγκ.

Την Τρίτη το πρωί κατατέθηκε στην Βουλή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο θα πάει προς ψήφιση στα τέλη Ιανουαρίου. Σε αυτό υπάρχουν αναφορές στα θέματα βίας, όπου προβλέπονται αυστηρότατες ποινές, στα θέματα ντόπινγκ, όπου ο πέλεκυς για τους παραβάτες θα είναι εξαιρετικά βαρύς, αλλά και στις ΠΑΕ.

Για την βία προβλέπεται να επανέλθει το ιδιώνυμο που είχε καταργηθεί και πλέον μόλις ψηφιστεί όσοι θα συλλαμβάνονται θα φυλακίζονται χωρίς αναστολή ή χρηματική ποινή. Θα υπάρξει επαναφορά του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ σχετικά με τις οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών, αναφέρει πως ο οδηγός του μέσου που θα τους μεταφέρει θα χάνει την άδεια του για τους επόμενους έξι μήνες.

Υπάρχει ειδικά μέριμνα για τις λέσχες φίλων, που θα πρέπει να είναι αναγνωρισμένες από το Πρωτοδικείο, αλλά και να έχουν συναίνεση από το σωματείο, διαθέτοντας μάλιστα βιβλίο εσόδων-εξόδων θεωρημένο από την ΔΟΥ.

Για το ντόπινγκ υπάρχει πρόβλεψη για φυλάκιση που θα φτάνει μέχρι και τα δέκα έτη, ειδικά αν αφορά γιατρούς και προπονητές.

Με δέκα έτη φυλάκισης θα κινδυνεύουν και όσοι έχουν σχέση με αλλοιωμένους αγώνες, ενώ για το θέμα της αγοράς μιας ΠΑΕ η ΚΑΕ από ανθρώπους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή που θα παίρνει την απόφαση, εξετάζοντας τον κάθε φάκελο.

 

www.gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.