Δύο 21χρονοι χάκερς από την Θεσσαλονίκη, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, διέσπασαν την ηλεκτρονική ασπίδα τράπεζας, διείσδυσαν στο λογισμικό σύστημα και αποκόμισαν 300 χιλιάδες ευρώ, αλλάζοντας τις ισοτιμίες και κάνοντας εικονικές συναλλαγές.

Φοιτητής της Ιατρικής ο ένας, σπουδαστής στην Σχολή Οδοντοτεχνιτών ο δεύτερος, «τρέλαναν» τα συστήματα τραπεζικού κολοσσού, με την μέθοδο του cracking. Επεξεργάζονταν δεδομένα που καθορίζουν τις ισοτιμίες, εμφάνιζαν το ευρώ και την βρετανική λίρα με ισοτιμία 1 προς 1, προχωρούσαν σε εικονικές συναλλαγές, μετατρέποντας σε λίρες διάφορα χρηματικά ποσά που είχαν σε ευρώ και μετά έκαναν και πάλι τις λίρες σε ευρώ, με την πραγματική τους ισοτιμία και καρπώνονταν την διαφορά.

Η «πειρατεία» ανακαλύφθηκε από την ίδια την τράπεζα, κατά την διαδικασία εσωτερικού ελέγχου. Τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο νεαρών εντόπισε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και τους συνέλαβε.

Οι φοιτητές ομολόγησαν, υποσχέθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα στην τράπεζα και οι αρχές, αναζητούν τώρα και τρίτο συνεργό, έναν Βρετανό 21 χρόνων.

euro2day.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.