Κρίσιμες ώρες για την Ashley του «εθνικού διαφημιστή» Μάκη ΣεριάτουΜια ακόμη παράπλευρη απώλεια της κρίσης φαίνεται ότι θα είναι η περιβόητη διαφημιστική εταιρεία Ashley & Holmes του κ. Μάκη Σεριάτου. Τις τελευταίες ημέρες αρκετές επιταγές της εταιρείας εμφανίζονται ακάλυπτες στις τράπεζες και ο ίδιος φέρεται να δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία.

Ο αποκαλούμενος και εθνικός διαφημιστής λόγω των τεράστιων λογαριασμών -το μεγαλύτερα φιλέτα της κρατικής διαφήμισης και των ΔΕΚΟ, αλλά και πολλών ιδιωτικών εταιρειών- που διαχειρίστηκε τα τελευταία αρκετά χρόνια.

Το ενδεχόμενο να καταρρεύσει μια τέτοια εταιρεία εκτός του προφανούς πλήγματος που θα επιφέρει στον κλάδο της επικοινωνίας αναμένεται να συμπαρασύρει και άλλους μικρότερους παίκτες της ίδιας αγοράς.

Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και κατάγεται από την Κεφαλονιά και την Ικαρία. Σπούδασε ζωγραφική και ψυχολογία στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια οικονομικά, management, κοινωνιολογία και σεναριογραφία για τηλεοπτικές διαφημίσεις, αλλά δηλώνει ταξιδιώτης της ζωής. Είναι λάτρης της σημειολογίας και δηλώνει ότι η διαφήμιση είναι ένας τρόπος διείσδυσης στο μυαλό και τις ψυχές των ανθρώπων.

Επαγγελματικά ξεκίνησε με τη συγγραφή κειμένων για διαφημιστικές καταχωρίσεις και τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Το 1989 ίδρυσε μαζί με τον Πέτρο Τριανταφύλλη τη διαφημιστική εταιρεία Ashley & Holmes και το 1993 τη Le Spot Productions.

Το 1996 ξεκίνησε η συνεργασία του με το McCann Worldgroup και από το 2000 έγινε πρόεδρος του Group για τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σήμερα είναι πρόεδρος του Ομίλου Ashley Worldgroup, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο ελληνικό πολυεθνικό Όμιλο Ολοκληρωμένης Επικοινωνίας στη Ν.Α. Ευρώπη. Περιλαμβάνει τις εταιρείες Ashley & Holmes, Le Sport Productions, United Media, Politics, Zenteam και Alco.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.) από το 1994 και οι εταιρείες του Ομίλου είναι μέλη της Ένωσης Διαφημιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Δ.Ε.Ε.). Αναδείχθηκε Manager of the year 2005.

Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Καπελετζή και έχουν τρία παιδιά: τον Γιάννη, τον Σπύρο και τον Ρωμανό.

 

www.iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.