Μεγάλη προσέλευση…

Πάνω από 300 καναρίνια συμμετείχαν στο 15ο πρωτάθλημα και έκθεση καναρινιών φωνής που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα από 14 έως 18 Δεκεμβρίου στο κτήριο της Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καναρινόφιλων και εκτροφέων Βορείου Ελλάδας.

Στο φετινό διαγωνισμό και έκθεση καναρινιών, που είναι ο δεύτερος πανελλήνιος διαγωνισμός που φιλοξενήθηκε στην Πτολεμαΐδα, συμμετείχαν 28 εκτροφείς από διάφορα μέρη της Ελλάδας με 320 καναρίνια περίπου, τριών κατηγοριών, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Καναρινόφιλων Βόρειας Ελλάδας Δημήτρης Καραδαγλής, και συγκεκριμένα συμμετείχαν τα γερμανικά καναρίνια χαρτς, τα βέλγικα μαλινουά και τα ισπανικά τιμπράντο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν εκπαιδευμένα καναρίνια, τα οποία εκπαιδεύονται με κλείσιμο στα κλουβιά τους και τραγουδούν μόλις τα βγάζουν από το σκοτεινό μέρος στο φως και ότι την κρίση των πουλιών ανέλαβαν διεθνείς κριτές που ήρθαν από τη Γερμανία, καθώς και ότι τις περισσότερες διακρίσεις απέσπασαν εκτροφείς από την Πτολεμαΐδα και γενικότερα εκτροφείς από τη Δυτική Μακεδονία, που είναι και η πλειοψηφία των μελών του Συλλόγου Καναρινόφιλων και εκτροφέων Βορείου Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την έκθεση καναρινιών επισκέφθηκε αρκετός κόσμος. καθώς και μαθητές σχολείων της Εορδαίας, ενώ την προτελευταία μέρα της διοργάνωσης, στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων, οι διοργανωτές δώρισαν από ένα καναρίνι σε 9 μαθητές οι οποίοι έφεραν ζωγραφιές τους με καναρίνια, μαζί φυσικά με τις απαραίτητες οδηγίες για τη φροντίδα τους.

Ρόη Βασβατέκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.