Ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

Οι δύο νυν βουλευτές Γιώργος Κασαπίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος είναι τα σίγουρα ονόματα του ψηφοδελτίου. Από κει και πέρα είναι πολλοί αυτοί που φλερτάρουν.

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Διαμαντή Βαχτσιαβάνου, ο οποίος παραιτήθηκε από τα κομματικά όργανα της γραμματείας Οργανωτικού και Πολιτικού Σχεδιασμού, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του προέδρου του κόμματος. Φέρεται μάλιστα η υποψηφιότητά του να έχει τη σύμφωνη γνώμη του Αντώνη Σαμαρά.

Η Έλσα Φωτιάδου που έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση στις προηγούμενες εκλογές είναι έτοιμη να ξαναδοκιμάσει και αυτή τη φορά, συγκεντρώνοντας πολλές πιθανότητες για μία θέση στο ψηφοδέλτιο.

Το ενδιαφέρον του έχει εκδηλώσει επίσης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Τοπαλίδης. Ο υφυπουργός Υγείας της μεταβατικής κυβέρνησης, Δ. Βαρτζόπουλος, όταν πρόσφατα επισκέφτηκε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, βλέποντας τον Γ. Τοπαλίδη, είπε «χαιρετώ τον υποψήφιο βουλευτή».

Τον τελευταίο καιρό πύκνωσε τις εμφανίσεις του στην Κοζάνη, ο Στάθης Κωνσταντινίδης, γιος του πρώην βουλευτή Κώστα Κωνσταντινίδη. Η Κική Αποστολίδου φέρεται να έχει άλλες προτεραιότητες, ωστόσο έχει δεχτεί πρόταση υποψηφιότητας στις εκλογές.

«Γρίφος» υπάρχει με την Άννα Νανοπούλου ως προς το τι θα πράξει, καθώς η ίδια δήλωσε επισήμως και επαναβεβαιώνει συχνά σε φιλικά της πρόσωπα ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφια βουλευτής, ωστόσο, αθηναϊκή εφημερίδα είχε το όνομά της, ως σίγουρο στη λίστα της εκλογικής περιφέρειας Κοζάνης.

Να σημειωθεί ότι πρόταση δέχτηκε και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Π. Πλακεντάς, αλλά αρνήθηκε ευγενικά. Φιγουράρουν επίσης τα ονόματα των Αντώνη Νίκου, Αναστασίου Φούντογλου, Γιώργου Μαργαρίτη και Ευανθίας Πρώιου. Η τελευταία είναι μέλος της ΝΟΔΕ, πρώην αντιδήμαρχος Νεάπολης.

Στο μεταξύ, άγνωστο είναι τι θα πράξει ο πρώην υπουργός της ΝΔ επί κυβερνήσεων Καραμανλή, Νίκος Τσιαρτσιώνης, ο οποίος έχει κλειστά τα χαρτιά του και κρατά κάποιες αποστάσεις από τα πολιτικά τεκταινόμενα. Σε κάθε περίπτωση το παρασκήνιο συγκρότησης της γαλάζιας εκλογικής λίστας συνεχίζεται και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.