Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πανελλήνιος διαγωνισμός καναρινιών φωνής στην Πτολεμαϊδα

20 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Μεγάλη προσέλευση…

Πάνω από 300 καναρίνια συμμετείχαν στο 15ο πρωτάθλημα και έκθεση καναρινιών φωνής που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα από 14 έως 18 Δεκεμβρίου στο κτήριο της Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καναρινόφιλων και εκτροφέων Βορείου Ελλάδας.

Στο φετινό διαγωνισμό και έκθεση καναρινιών, που είναι ο δεύτερος πανελλήνιος διαγωνισμός που φιλοξενήθηκε στην Πτολεμαΐδα, συμμετείχαν 28 εκτροφείς από διάφορα μέρη της Ελλάδας με 320 καναρίνια περίπου, τριών κατηγοριών, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Καναρινόφιλων Βόρειας Ελλάδας Δημήτρης Καραδαγλής, και συγκεκριμένα συμμετείχαν τα γερμανικά καναρίνια χαρτς, τα βέλγικα μαλινουά και τα ισπανικά τιμπράντο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν εκπαιδευμένα καναρίνια, τα οποία εκπαιδεύονται με κλείσιμο στα κλουβιά τους και τραγουδούν μόλις τα βγάζουν από το σκοτεινό μέρος στο φως και ότι την κρίση των πουλιών ανέλαβαν διεθνείς κριτές που ήρθαν από τη Γερμανία, καθώς και ότι τις περισσότερες διακρίσεις απέσπασαν εκτροφείς από την Πτολεμαΐδα και γενικότερα εκτροφείς από τη Δυτική Μακεδονία, που είναι και η πλειοψηφία των μελών του Συλλόγου Καναρινόφιλων και εκτροφέων Βορείου Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την έκθεση καναρινιών επισκέφθηκε αρκετός κόσμος. καθώς και μαθητές σχολείων της Εορδαίας, ενώ την προτελευταία μέρα της διοργάνωσης, στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων, οι διοργανωτές δώρισαν από ένα καναρίνι σε 9 μαθητές οι οποίοι έφεραν ζωγραφιές τους με καναρίνια, μαζί φυσικά με τις απαραίτητες οδηγίες για τη φροντίδα τους.

Ρόη Βασβατέκη

This entry was posted on Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2011 at 17:11 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply