Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Γρεβενών του βουλευτή Θανάση Χαντάβα

18 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Μετά τις επισκέψεις του στις φυλακές Φελλίου και στην Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών, ο Βουλευτής Γρεβενών συνέχισε και αλλού. Ειδικότερα:
Στα πλαίσια επισκέψεών του σε υπηρεσίες του Νομού Γρεβενών ο Βουλευτής κ. Θανάσης Χαντάβας επισκέφτηκε την Παρασκευή 16/12/2011 το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών.

Ο κ. Χαντάβας συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κυριάκο Σημαδόπουλο, το Διοικητικό Συμβούλιο, τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου των ιατρών κ. Χρήστο Λιόλιο, και τους εκπροσώπους των εργαζομένων κ. Γεώργιο Δρόσσο εκ μέρους των ιατρών και τον κ Στέργιο Πέτρου εκ μέρους των υπαλλήλων και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν στο νοσοκομείο.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι είναι σε εξέλιξη  η διαμόρφωση του χώρου που θα στεγάσει τη νέα ψυχιατρική κλινική που θα λειτουργήσει στα Γρεβενά.Επίσης υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει εγκρίνει την ένταξη στο ΕΣΠΑ την προμήθεια σημαντικού εξοπλισμού ο οποίος και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους των Γρεβενών.

Πρόκειται για την προμήθεια :

–        Αξονικού τομογράφου προϋπολογισμού 350.000,00€

–        Ψηφιακού μαστογράφου  προϋπολογισμού 300.000,00€

–        Ακτινολογικού μηχανήματος για το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης προϋπολογισμού 150.000,00€

–        Υπερηχοτομογράφου προϋπολογισμού 60.000,00€

–        Ηλεκτροπαραγωγό ζεύγους προϋπολογισμού 150.000,00€

–        Ατμολέβητα  προϋπολογισμού 120.000,00€

Όπως επεσήμανε ο κ. Χαντάβας, η προμήθεια του εν λόγω εξοπλισμού εναπόκειται πλέον μόνο στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου, οι οποίες και θα πρέπει  να επισπεύσουν την προμήθειά τους, ενώ στην περίπτωση που αδυνατούν να ανταποκριθούν,  ζήτησε να ενημερωθεί για να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ενημέρωσε το Βουλευτή ότι έχουν τις δυνατότητες και θα προβούν άμεσα στην υλοποίηση της προμήθειας, για τη δε κατασκευή σκεπάστρων – στέγης συνολικού προϋπολογισμού 660.000,00€ θα έχουν τη συνδρομή των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών σύμφωνα με δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Δασταμάνη.

Ο Βουλευτής ζήτησε από το διοικητή υπόμνημα με τις ανάγκες του σε ιατρικό προσωπικό προκειμένου να διεκδικήσει την έγκριση πρόσληψής τους από το Υπουργείο Υγείας.

Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου μετέβη στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου και είχε συνάντηση με τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Ο κ. Χαντάβας απευθυνόμενος στους εργαζομένους υπογράμμισε τα εξής “Θέλω να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες, αλλά οφείλω να επισημάνω ότι η κοινωνία των Γρεβενών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης και θα πρέπει να βρείτε την υπομονή και την αντοχή και να συνεχίσετε να είστε αλληλέγγυοι σε κάθε νοσηλευόμενο όπως κάνατε μέχρι σήμερα”.

Για τα αιτήματα των εργαζομένων, η επίλυση των οποίων είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής ζήτησε από το προεδρείο των εργαζομένων να του αποστείλουν σχετικό υπόμνημα προκειμένου να τα εξετάσει σε συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας. Επεσήμανε επίσης ότι δεν έχει σκοπό να εμπλακεί σε θέματα διοίκησης του Νοσοκομείου, ενώ θα πρέπει σε κλίμα συνεννόησης και αξιοκρατίας να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του Νοσοκομείου και ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να στηρίξει κάθε αίτημα του προς το Υπουργείο Υγείας.

Ο Βουλευτής απαντώντας σε ερωτήματα των εργαζομένων τόνισε ότι έχει υπογραφεί ο νέος οργανισμός που προβλέπει 110 οργανικές κλίνες για το Νοσοκομείο Γρεβενών και όπως τον ενημέρωσε ο Υπουργός θα υπογραφεί και νέα υπουργική απόφαση που θα δημοσιευθεί  στο ΦΕΚ.

Στο αίτημα των εργαζομένων, αλλά και της κοινωνίας, για την κατασκευή πεζόδρομου παραπλεύρως της Σχολής Αστυφυλάκων ο κ. Χαντάβας δεσμεύτηκε ότι θα αποστείλει επιστολή στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα του Δήμου Γρεβενών για την παραχώρηση της αναγκαίας έκτασης για να κατασκευαστεί ο δρόμος.

Τέλος ο Βουλευτής ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

This entry was posted on Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, 2011 at 15:13 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply