Η εξόφληση οφειλών της πολιτείας προς τους επενδυτές στο πλαίσιο του προηγούμενου Αναπτυξιακού Νόμου (3299/2004) αποτελεί μια βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο πλαίσιο της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλεται για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.

Υπολογίζεται ότι συνολικά, μέσα στο 2011 έχουν εκταμιευτεί και δοθεί στους επενδυτές πάνω από 1 δις ευρώ για την αποπληρωμή των επενδύσεων που έχουν ενταχθεί στον προηγούμενο Αναπτυξιακό Νόμο

Για τον ίδιο σκοπό, υπογράφηκε χθες η μεταφορά ακόμα 100 εκ. € σε 11 Περιφέρειες της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία και παρά τη μεγάλη μείωση που έχει υποστεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κινητοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων και της πραγματικής οικονομίας. Στην προσπάθεια αυτή, η ενίσχυση της ελληνικής περιφέρειας και των τοπικών οικονομιών αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες ανακοινώσαμε ένα Σχέδιο Δράσης με 153 έργα σε όλη την ελληνική περιφέρεια, το οποίο θα παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο μας, θα έχει σφιχτά χρονοδιαγράμματα αλλά και προσωποποιημένες ευθύνες για την υλοποίησή τους. Παράλληλα, συνεχίζουμε την αποπληρωμή των οφειλών που έχουμε ως πολιτεία σε επενδυτές που είχαν εντάξει τις επενδύσεις τους στον προηγούμενο Αναπτυξιακό Νόμο. Μόνο για φέτος δόθηκαν πάνω από 1 δις ευρώ, ενώ χθες υπογράψαμε απόφαση για την περεταίρω διάθεση περίπου 100 εκατ. € σε κάποιες από τις Περιφέρειες της χώρας, με σκοπό την αποπληρωμή των παραπάνω οφειλών. Θα συνεχίζουμε να διαθέτουμε όσους πόρους χρειαστεί για να ζεστάνουμε ξανά την σκληρά δοκιμαζόμενη αγορά».

Αναλυτικότερα:

Περιφέρεια Χρήματα (€)
Στερεάς Ελλάδας 10,2 εκατ.
Κεντρικής Μακεδονίας 13 εκατ.
Θεσσαλία 14 εκατ.
Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2 εκατ.
Ηπείρου 16,4 εκατ.
Πελοποννήσου 17 εκατ.
Νοτίου Αιγαίου 12,8 εκατ.
Δυτικής Μακεδονίας 2 εκατ.
Δυτικής Ελλάδας 8,4 εκατ.
Ιονίων Νήσων 3 εκατ.
Βορείου Αιγαίου 1 εκατ.

Λ.Π. από το www.mindev.gov.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.