Νέα πρόκληση σημειώθηκε στα Σκόπια, όπου οπαδοί της Βαρντάρ μάς ευχήθηκαν καλή χρεοκοπία – Πρωτοσέλιδο έγινε το πανό με το ανθελληνικό περιεχόμενο!

Φίλαθλοι της μεγαλύτερης ομάδας των Σκοπίων, κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος της Κυριακής (11/12) κόντρα στην Μπρεγκάλνιτσα σήκωσαν πανό με ανθελληνικό και προκλητικό περιεχόμενο, αφού σε αυτό αναγραφόταν στα αγγλικά: «Ευχόμαστε στην Ελλάδα καλή νέα χρεοκοπία» (Greece, We Wish You Happy New… Bankruptcy). Η «ευχή» των γειτόνων μας για το νέο έτος, όχι μόνο δεν έκλεισε εκεί αλλά έκανε και τον γύρο του κόσμου, αφού το πανό έγινε πρωτοσέλιδο από την εφημερίδα της πόλης «Ουτρίνσκι Βέσνικ»!

«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες όλο και πιο βαρέων πολιτικών δηλώσεων, οι οποίες μεταφέρονται στα γήπεδα, καθώς κάποιοι ελπίζουν ότι εκεί δεν θα ληφθούν σοβαρά υπόψη, όμως θα έχουν την κατάλληλη απήχηση. Έτσι και χθες, στον ποδοσφαιρικό αγώνα Βάρνταρ-Μπρεγκάλνιτσα που διεξήχθη στα Σκόπια, οι οπαδοί της Βαρντάρ, γνωστοί με την επωνυμία ‘Κομιτατζήδες’, έστειλαν μήνυμα στην Ελλάδα. Για το περιεχόμενο του μηνύματος δεν χρειάζονται περαιτέρω σχολιασμοί. Ωστόσο, είναι σαφές τι μπορεί να σημαίνουν τα μηνύματα αυτού του τύπου για τις σχέσεις καλής γειτονίας» ήταν το σχόλιο της εφημερίδας, μία μέρα μετά την πρόκληση του έλαβε χώρα στο γήπεδο των Σκοπίων.

Σημειώνεται ότι όλο σκηνικό συνέβη μόλις λίγες μέρες μετά την αναμέτρηση της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη συμμετοχή της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και τη χρήση των Εθνικών μας συμβόλων από πλευράς τους.

www.gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.