Η επιβράβευση τις βοηθάει να τα πηγαίνουν καλύτερα

Τα σεξιστικά αστεία κάνουν τις γυναίκες χειρότερες οδηγούςΤην επόμενη φορά που θα δείτε μια γυναίκα να δυσκολεύεται να διαβάσει έναν χάρτη ή να χωρέσει το αυτοκίνητο σε έναν αρκετά στενό χώρο, μην βιαστείτε να την κατηγορήσετε. Σκεφτείτε ότι ίσως γι’αυτό ευθύνεται κάποιος άντρας.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού τα πανεπιστήμια του Warwick και της Georgia, όταν μια γυναίκα ακούει αρνητικά σχόλια για τις επιδόσεις της στο τιμόνι, τότε τα πηγαίνει ακόμα χειρότερα. Αντιθέτως, τα καταφέρνει πολύ καλύτερα όταν κάποιος την ενθαρρύνει στην προσπάθεια της.

Οι ερευνητές ζήτησαν από περισσότερους από 500 φοιτητές αμερικανικών πανεπιστημίων να φέρουν εις πέρας διάφορες εργασίες που είχαν να κάνουν με την αίσθηση του χώρου, οι οποίες όμως ήταν έτσι σχεδιασμένες ώστε να ευνοούν τους άντρες. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με το φύλο.

Σε ορισμένα από τα τεστ, η αυτοπεποίθηση των συμμετεχόντων είχε να κάνει με την εντύπωση που οι γύρω τους βοηθούσαν να σχηματίσουν για τις επιδόσεις τους.

Στην περίπτωση δηλαδή που οι φοιτητές γίνονταν αποδέκτες επαίνων, είχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις στις εργασίες που αναλάμβαναν στη συνέχεια, ενώ οι γυναίκες αποδεικνύονταν εξίσου καλές με τους άντρες ακόμα και σε αντικείμενα που φαίνονταν να τους ευνοούν.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.