Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οριστικοποιείται το αντικείμενο των έργων της Βασιλίτσας Γρεβενών την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011…

11 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ολοκληρώθηκε από τον ΕΟΤ η μελέτη του έργου “Οικοτουριστικές διαδρομές στα γεφύρια των Γρεβενών”

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Κώστα Ζήκο, είχε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας.

Ο κ. Χαντάβας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Πρόεδρο, για το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του ΕΟΤ ολοκλήρωσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις μελέτες και το τεχνικό δελτίο του έργου «Οικοτουριστικές Διαδρομές στα γεφύρια των Γρεβενών», που προβλέπει τη διασύνδεση των γεφυριών «Ζιάκα – Κατσούγιαννη – Λιάτιστα (κλέφτη) – Πορτίτσα – Καγκέλια – Αζίζ Αγά – Κηπουρειό» καθώς και τη διαμόρφωση δύο χώρων αναψυχής και ανάπαυσης, ένα στην αφετηρία της διαδρομής των μονοπατιών στο Γεφύρι Ζιάκα και ένα στο Γεφύρι του Σπανού, συνολικού προϋπολογισμού 1.140.000€.

Το τεχνικό δελτίο θα προωθηθεί άμεσα στο Δήμο Γρεβενών για να προσυπογραφεί από το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, δεδομένου ότι ο Δήμος Γρεβενών, με βάση προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί με τον ΕΟΤ, θα είναι ο φορέας λειτουργίας του έργου. Στη συνέχεια το τεχνικό δελτίο θα υπογραφεί από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και θα προωθηθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης για αξιολόγηση και ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Ο κ. Χαντάβας ζήτησε επίσης από τις υπηρεσίες του ΕΟΤ, πριν την έναρξη της υλοποίησης των μελετών, που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα Γρεβενά μεταξύ εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Γρεβενών, του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας και των ενδιαφερόμενων παραγωγικών τάξεων, κατά την οποία οι μελετητές του ΕΟΤ θα αναλύσουν το περιεχόμενο των μελετών και μετά από συζήτηση, θα οριστικοποιηθεί το αντικείμενο των έργων που θα υποβληθούν για ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Η πρόταση του Βουλευτή έγινε αποδεκτή και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες θα μεταβούν στα Γρεβενά, την ερχόμενη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011.

 

Γραφείο Βουλευτή Γρεβενών Θανάση Χαντάβα

This entry was posted on Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, 2011 at 22:45 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply