Ο δημιουργός κόμικς, Τζέρι Ρόμπινσον πέθανε σε ηλικία 89 ετών. Χάρη σε αυτόν ο Μπάτμαν δεν θα είχε ποτέ τη βοήθεια του Ρόμπιν και -σύμφωνα με ορισμένους- δεν θα είχαμε ποτέ απολαύσει τον… «κακό» που αγαπάμε να μισούμε, Τζόκερ.

Ο Ρόμπινσον άρχισε να ζωγραφίζει κόμικς το 1939 σε ηλικία 17 ετών.

Σύμφωνα με πολλούς υπήρξε ο δημιουργός του σατανικού μα πάντα χαμογελαστού, Τζόκερ.

“Οι κακοί, πάντα πίστευα ότι έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον”, είχε δηλώσει ο Ρόμπινσον στους Times πέρσι. “Νομίζω πρώτα ήρθε το όνομα: Ο Τζόκερ. Μετά σκέφτηκα το τραπουλόχαρτο”, είχε πει. Οι γονείς του έπαιζαν μπριτζ.

Ο The Joker έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1940 και στη συνέχεια πήρε… τη σάρκα και τα οστά τωνΣίζαρ Ρομέρο, Τζακ Νίκολσον και Χιθ Λέτζερ.

“Οι δρόμοι του Γκόθαμ Σίτι είναι λίγο πιο μοναχικοί σήμερα”, δήλωσε ο Μάικ Μαρτς, εκδότης της σειράς Μπάτμαν των DC Comics.

Ωστόσο ο δημιουργός του Μπάτμαν, Μπομπ Κέιν έχει ισχυριστεί ότι ο ίδιος και ο συγγραφέας της αυθεντικής σειράς κόμικς, Μπιλ Φίνγκερ ήταν οι δημιουργεί του χαρακτήρα.

Ο Ρόμπινσον είχε προσληφθεί από τον Κέιν το 1939.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.