Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το Γκόθαμ Σίτι πενθεί – Πέθανε ο κομικογράφος Τζέρι Ρόμπινσον

10 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο δημιουργός κόμικς, Τζέρι Ρόμπινσον πέθανε σε ηλικία 89 ετών. Χάρη σε αυτόν ο Μπάτμαν δεν θα είχε ποτέ τη βοήθεια του Ρόμπιν και -σύμφωνα με ορισμένους- δεν θα είχαμε ποτέ απολαύσει τον… «κακό» που αγαπάμε να μισούμε, Τζόκερ.

Ο Ρόμπινσον άρχισε να ζωγραφίζει κόμικς το 1939 σε ηλικία 17 ετών.

Σύμφωνα με πολλούς υπήρξε ο δημιουργός του σατανικού μα πάντα χαμογελαστού, Τζόκερ.

“Οι κακοί, πάντα πίστευα ότι έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον”, είχε δηλώσει ο Ρόμπινσον στους Times πέρσι. “Νομίζω πρώτα ήρθε το όνομα: Ο Τζόκερ. Μετά σκέφτηκα το τραπουλόχαρτο”, είχε πει. Οι γονείς του έπαιζαν μπριτζ.

Ο The Joker έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1940 και στη συνέχεια πήρε… τη σάρκα και τα οστά τωνΣίζαρ Ρομέρο, Τζακ Νίκολσον και Χιθ Λέτζερ.

“Οι δρόμοι του Γκόθαμ Σίτι είναι λίγο πιο μοναχικοί σήμερα”, δήλωσε ο Μάικ Μαρτς, εκδότης της σειράς Μπάτμαν των DC Comics.

Ωστόσο ο δημιουργός του Μπάτμαν, Μπομπ Κέιν έχει ισχυριστεί ότι ο ίδιος και ο συγγραφέας της αυθεντικής σειράς κόμικς, Μπιλ Φίνγκερ ήταν οι δημιουργεί του χαρακτήρα.

Ο Ρόμπινσον είχε προσληφθεί από τον Κέιν το 1939.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

This entry was posted on Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2011 at 23:46 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply