Αγκαλιά με την πρόκριση στο Top-16 της Ευρωλίγκας είναι πλέον ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 84-82 της Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ και πλέον θέλουν μία νίκη στα δύο ματς που απομένουν (Καντού εντός, Νανσί εκτός) για να πάρουν και μαθηματικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ωστόσο, η πρωτιά γίνεται πολύ δύσκολη, αφού στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με λάθος του Κατσίβελη και τρίποντο του Σαν Εμετέριο, οι Βάσκοι έσωσαν τη διαφορά του +2 που είχαν στο μεταξύ τους ματς. Έτσι, σε πιθανή ισοβαθμία, θα μετρήσει η συνολική διαφορά πόντων, όπου μέχρι στιγμής υπερτερεί η ομάδα της Βιτόρια.

Ο Ολυμπιακός ήταν απογοητευτικός στο πρώτο δεκάλεπτο, ιδιαίτερα στην άμυνα. Δέχθηκε 26 πόντους, επέτρεψε στην Κάχα Λαμποράλ να κάνει το παιχνίδι της και έπρεπε να αλλάξει κάτι δραστικά για να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς παρέταξε στο παρκέ μία κοντή πεντάδα, έτρεξε το ματς και βρήκε έναν πρωταγωνιστή σε κάθε άκρη του παρκέ. Ο Βασίλης Σπανούλης οδηγούσε (ως συνήθως) την ομάδα επιθετικά και ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε καταπληκτική δουλειά στην άμυνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, με ψύχραιμες επιλογές, ο Ολυμπιακός διατηρούσε το προβάδισμα, παρότι βρήκε μπροστά του έναν μαγευτικό Μίρζα Τελέτοβιτς. Ο Βόσνιος σέντερ ήταν μία ομάδα μόνος του, πέτυχε 36 πόντους (5/8 τρίποντα), μάζεψε 7 ριμπάουντ, έκανε δύο τάπες και υπέπεσε σε μόλις ένα λάθος. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχτι 12 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ήταν ο μόνος παίκτης της ισπανικής ομάδας με διψήφιο αριθμό πόντων. Όμως αυτός που έσωσε την παρτίδα στο τέλος ήταν ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο. Ο Ισπανός γκαρντ με πέντε πόντους σε 10 δευτερόλεπτα μείωσε στους δύο και κράτησε την ομάδα του σε θέση οδηγού, αν προκύψει ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 46-41, 65-62, 84-82
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χάινς 11, Λούκας 3, Άντιτς 8 (2), Σπανούλης 21 (2), Πελεκάνος 3 (1), Παπαδόπουλος 5, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 12, Σλούκας, Κατσίβελης 5 (1)
ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Ρίμπας 7 (1), Πριχιόνι 8, Ντόρσι 4, Σαν Εμετέριο 14 (1), Γκολούμποβιτς, Ερτέλ 4, Όλεσον 9 (1), Τελέτοβιτς 32 (5), Μπιέλιτσα 4.

 

Ελευθεροτυπία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.