Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Nomura: Υποτίμηση 57,6% της δραχμής σε περίπτωση διάλυσης του ευρώ

8 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Την ανησυχία του εξέφρασε ο ιαπωνικός οίκος Nomura για το ενδεχόμενο διάσπασης της ζώνης του ευρώ

Nomura: Υποτίμηση 57,6% της δραχμής σε περίπτωση διάλυσης του ευρώ

Μάλιστα υπολογίζει πως με δεδομένη τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας σε συνδυασμό με το πληθωριστικό σοκ που θα προκύψει ύστερα από μια ενδεχόμενη διάλυση του ευρώ, το νέο ελληνικό εθνικό νόμισμα θα πρέπει να υποτιμηθεί κατά 57,6%, σε ορίζοντα πενταετίας, και να διαμορφωθεί σε ισοτιμία 0,57 δολαρίων.

Υπενθυμίζεται πως και η Deutsche Bank, αν και εκτιμά πως η Ελλάδα δεν θα εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη, θεωρεί το ενδεχόμενο αυτό ως έναν από τους σημαντικούς κινδύνους για το 2012.

Ο επενδυτικός οίκος Schroders εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από το ευρώ μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες, αλλά είναι πιθανότερο να συμβεί σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ο οίκος, που έχει μειώσει την έκθεσή του σε μετοχές, ενώ έχει αυξήσει τις θέσεις του σε χρυσό και μετρητά προβαίνει σε ασκήσεις επί χάρτου για το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης, αποτυπώνοντας την ανησυχία τους για το εύρος της ύφεσης στην αναπτυγμένη Δύση και για το ενδεχόμενο αποτυχίας των Ευρωπαίων να απαντήσουν αποτελεσματικά στην κρίση χρέους.

 

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2011 at 12:54 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply