Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση στο ΣΕΦ (θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη ΝΕΤ) θα ανακοινωθούν τα ονόματα των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών για το 2011, όπως αναδείχθηκαν από την ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών. Σε πρώτη φάση ο ΠΣΑΤ ανακοίνωσε τους τρεις κορυφαίους σε κάθε κατηγορία.

Τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή διεκδικούν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 10χλμ κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, Σπύρος Γιαννιώτης, ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού και MVP της περσινής Ευρωλίγκας, Δημήτρης Διαμαντίδης και ο άλτης του ύψους, Δημήτρης Χονδροκούκης, πέμπτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νταεγκού. Για τον τίτλο στις γυναίκες ερίζουν η Αλεξάνδρα Ασημάκη, κορυφαία πολίστρια στην Ευρώπη το 2011, η “χάλκινη” στα 5χλμ κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης, Μαριάννα Λυμπερτά και η Νικόλ Κυριακοπούλου, έκτη στον κόσμο στο άλμα επί κοντώ.

Οι τρεις κορυφαίες ομάδες της χρονιάς, από τις οποίες θα προκύψει η τελική νικήτρια, είναι η πρωταθλήτρια κόσμου εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, η πρωταθλήτρια Ελλάδας και Ευρώπης, ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού και η Εθνική ποδοσφαίρου. Τον τίτλο στους προπονητές διεκδικούν ο Φερνάντο Σάντος, ο Γιώργος Μορφέσης (εθνική πόλο γυναικών) και Νίκος Γέμελος (κολύμβηση).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.