Μήπως ήρθε η ώρα να το πάρεις απόφαση;

Όσα δεν πρόκειται ν' αλλάξει κι ας ελπίζειςΣτα παραμύθια της Χαλιμάς και του χολιγουντιανού σινεμά διδαχτήκαμε πολλούς μύθους: η αγάπη ξεπερνά κάθε εμπόδιο, ο τέλειος σύντροφος μπορεί να εμφανιστεί μπροστά σου την ώρα που βγάζεις τα σκουπίδια, ο έρωτας σύνορα δεν γνωρίζει!

Στην πραγματική ζωή, τα πράγματα είναι κομματάκι διαφορετικά και τα ωραία παραμύθια περί σχέσεων εύκολα μπορούν να πέσουν στην πυρρά. Δηλαδή, εσύ εύκολα μπορεί να πιστεύεις πως ο καλός σου είναι διατεθειμένος να αλλάξει πράγματα και συμπεριφορές αλλά εκείνος ούτε να έχει ακουστά καν την έννοια της αλλαγής!

Τα πράγματα στις σχέσεις απέχουν πολύ από το χιλιοπαιγμένο ”ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε” κι εσύ οφείλεις να μάθεις να κολυμπάς και με σωσίβιο και με μπρατσάκια στα ανοιχτά του έρωτά του.

Σύμφωνα με την ψηφοφορία που κάναμε στο WomenOnly, τα ελαττώματα των αντρών στο σπίτι είναι πολλά και διαφορετικά! Πάρε μια ιδέα!

Η χειρότερη συνήθεια του καλού σου στο σπίτι είναι ότι…
Παρατάει ρούχα και παπούτσια σε όλο το σπίτι: 31%
Θεωρεί ότι έχει την αποκλειστικότητα του τηλεκοντρόλ και κάνει συνέχεια ζάπινγκ: 24%
Αφήνει όρθια την κουλούρα της τουαλέτας: 18%
Τρώει τα νύχια του ή/και τα σκορπίζει στο χαλί κόβοντας τα: 9%
Αφήνει τις υγρές πετσέτες στο κρεβάτι: 8%
Είναι μαστροχαλαστής: 5%
Γεμίζει ψίχουλα το κρεβάτι: 5%

Ιδού κι εκείνα τα μικρά του χαρακτηριστικά που δεν υπάρχει περίπτωση να τα αλλάξει!
1. Αυτός:
δεν βοηθά σε καμιά δουλειά του σπιτιού
Εσύ λες: θα δει πόσο κουράζομαι και θα φιλοτιμηθεί να βοηθήσει

Και η πραγματικότητα: η μαμά του η καλή του έβαζε μέχρι και το πιρούνι στο τραπέζι και του σκούπιζε τα μαγουλάκια όταν λερωνόταν. Στο σπίτι του, η μητέρα έκανε τα πάντα ή καλύτερα έβρισκε χρόνο για όλα (εκείνη ή οικιακή βοηθός) και ο κανακάρης ποτέ δεν χρειάστηκε να μαζέψει κάτι αλλά αντίθετα χαιρόταν που έβλεπε συμμαζεμένο το χάος που είχε προηγουμένως δημιουργήσει.

Ακόμα κι αν κάνετε ένα ρεβεγιόν σπίτι, το πιθανότερο είναι εκείνος να καθίσει αναπαυτικά μαζί με τους καλεσμένους και να έχει και τουπέ του στυλ: «δεν φτάνει που δίνω το παρόν και έχω φορέσει το καλύτερο μου χαμόγελο, πρέπει και να βοηθήσω;»

Η μαμά σου εύστοχα θα σου πει πως «το παιδάκι σου και το σκυλάκι σου όπως το μάθεις» και παρόλο που εκείνος είναι ενήλικας και φυσικά δεν ανήκει στα τετράποδα, είναι ένα μεγάλο παιδί που έχει μάθει να τον φροντίζουν.

Θα σε σώσει: να έχει χρειαστεί έστω και μια ρημάδα ημέρα να μείνει μόνος μακριά από το σπίτι του, να δει τη χαρά του πλυσίματος, μαγειρέματος και νοικοκυριού. Μόνο έτσι θα εκτιμήσει τους κόπους σου.

2. Αυτός: δεν κανονίζει τίποτα
Εσύ λες: εσύ έχεις γίνει η γραμματέας του

Και η πραγματικότητα: Λειτουργείς πια σαν σωστό ημερολόγιο, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να του θυμίζεις τις γιορτές και κοσμικά γεγονότα που έχετε να παραστείτε και να βρίσκεις μόνη ακόμα και το σε ποιό μαγαζί θα απολαύσετε ένα πιατάκι φαγητό του θεούλη.

Το μόνιμο παράπονό σου είναι πως μια φορά δεν έχει προθυμοποιηθεί έστω να κλείσει ξενοδοχείο για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Την ημέρα που θα σταματήσεις να δρας σαν Σωτήρας του και θα τον αφήσεις να κολυμπήσει και μόνος στα βαθιά, ίσως να πάρει το μήνυμα. Όσο του λες για τον Κίτσο της Τούλας που την πηγαίνει εκδρομές, ταξίδι οργανωμένο από εκείνον, δεν θα δεις!

Θα σε σώσει: να δουλεύει σε τουριστικό γραφείο! Αν είναι η δουλειά του αυτή, μπορεί και να την κάνεις λαχείο.

3. Αυτός: δεν πιστεύει στο ρομαντισμό
Εσύ λες: ένα λουλούδι θα σκεφτεί να μου το φέρει

Η πραγματικότητα είναι: οι εορτές του έρωτα, οι επέτειοι, οι γιορτές και τα πανηγύρια, στα μάτια του μοιάζουν με προφάσεις των ζαχαροπλαστών και ανθοπώλων για να πλουτίσουν.

Εσύ πάλι έχεις τονίσει αρκετές φορές πόσο εκτιμάς τις ρομαντικές κινήσεις έστω κι αν αυτό σημαίνει πως θα σου φέρει εκείνο το γλαστράκι του μικρό! Μάταια!

Το μόνο λουλούδι που θα δεις από εκείνον είναι το χαμομήλι που θα βάλει στο τσάι σου άπαξ και τύχει να έχεις βήχα. Προσπάθησε να βρεις τον ρομαντισμό σε άλλα πράγματα που μπορεί και να κρύβει. Για παράδειγμα, το ότι δέχτηκε να πάτε για ψώνια την μέρα που έπαιζε η ομάδα του ή όταν ήρθε μαζί σου στο Sex and the City!

Θα σε σώσει: να πιάνουν τα χέρια του και να μπορεί να αλλάξει μια λάμπα ή να μαγειρέψει ένα πιάτο φαγητό. Τα λουλούδια, σόρι κιόλας αλλά δεν τρώγονται.

4. Αυτός: είναι ξερόλας
Εσύ λες: δε μπορεί, απλά θέλει να με εντυπωσιάσει με τις γνώσεις του

Και η πραγματικότητα είναι: Όχι, αγαπημένη! Ο καλός σου δεν κάνει πως τα ξέρει όλα για να σε εντυπωσιάσει απλά θέλει να πιστεύει πως τα ξέρει όλα. Όταν το καταλάβεις αυτό, θα σταματήσουν και οι παρεξηγήσεις του στυλ: «στα ’λεγα εγώ, δεν με ακούς, είχα δίκιο που έλεγα αυτό κι εκείνο».
Τώρα αν νομίζεις πως ο φωτεινός παντογνώστης θα τελειώσει από μπαταρίες κάποια στιγμή, μπορείς απλά να ελπίζεις, καθώς η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Θα σε σώσει: να ξέρει να απολαμβάνει το καλό σεξ και να μπορείς εκεί να δίνεις εσύ οδηγίες!

www.womenonly.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.