Φωτογραφία αρχείουΣτις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο 35χρονος Αλβανός Φιλίπ Μεσάι τις μέρες πριν από το άγριο φονικό του ίδιου και του μόλις 3 ετών γιου του, έχουν επικεντρωθεί οι αστυνομικοί, που ερευνούν την υπόθεση και αναζητούν στοιχεία τα οποία θα τους οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για το κινητό του 35χρονου και ειδικότερα για το τηλεφώνημα που δέχτηκε πριν αποχωρήσει από το σπίτι με το παιδί του. Φαίνεται μάλιστα να έχουν στη διάθεσή τους σημαντικά στοιχεία από τον τόπο του φονικού, κοντά στο χωριό Πλατύ της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δράστης ή οι δράστες του εγκλήματος να βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο του 35χρονου και να τον πυροβόλησαν, όταν αυτό βρισκόταν εν κινήσει με αποτέλεσμα να πέσει στο αρδευτικό κανάλι του Δημοτικού Διαμερίσματος Άριος, του Δήμου Καλαμάτας. Στη συνέχεια σκότωσαν το παιδί, το μικρότερο γιο του ζευγαριού που είχε έρθει στην Ελλάδα πριν από ένα μήνα μαζί με τη μητέρα του, στο λαιμό με μαχαίρι.

Ενα άλλο σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι να σκότωσαν οι δράστες πρώτα το παιδί για να αναγκάσουν τον 35χρονο να τους δώσει ό,τι ήθελαν και μετά τον πατέρα.

Ο 35χρονος και ο τρίχρονος γιος του βρέθηκαν νεκροί το απόγευμα της Τρίτης μέσα στο ΙΧ, το οποίο εντοπίστηκε από διερχόμενο μέσα στο αρδευτικό κανάλι. Ο ιατροδικαστής, που έσπευσε στο σημείο, διαπιστώθηκε πως ο πατέρας έφερε διαμπερές τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο και ο ανήλικος, βαθύ τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχουν μπει μαρτυρίες που θέλουν τον 35χρονο να είχε περίεργες δοσοληψίες, ωστόσο –όπως προκύπτει μετά από συνεργασία ελληνικών και αλβανικών αρχών- ούτε ο 35χρονος ούτε η οικογένειά του είχαν εμπλακεί σε εγκληματικές ενέργειες στη γειτονική χώρα.

Η σύζυγος του και μητέρα του 3χρονου παιδιού έχει καταθέσει στην Αστυνομία, πως ο Μεσάι ήταν προβληματισμένος όταν έφευγε για το ραντεβού που έμελε να είναι το τελευταίο του. Δεν κατάφερε όμως να διαφωτίσει τις αρχές, καθώς ούτε ο ίδιος τις είχε εξηγήσει τι συνέβαινε, ούτε γνώριζε τις επαφές του άνδρα της στην Ελλάδα.

Ο Φιλίπ Μεσάι είχε έρθει στην Ελλάδα πριν από 17χρόνια και ζούσε στο χωριό Πλατύ στην Καλαμάτα, όπου εργαζόταν περιστασιακά ως οικοδόμος, ως φροντιστής αλόγων σε φάρμες κ.ά. Η σύζυγός του και τα τέσσερα παιδιά τους ζούσαν στην πόλη Κούξι στην βόρεια Αλβανία, και τον επισκέπτονταν ανά περιόδους, όπως και εκείνος. Η γυναίκα είχε έρθει στην Ελλάδα πριν από έναν μήνα για να εργαστεί στο μάζεμα των ελιών.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.