Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

3 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας φέρνει αντιμέτωπους με τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε ένα κομμάτι της κοινωνίας μας με «ιδιαίτερες ικανότητες» 365 ημέρες το χρόνο. Υποχρεώσεις για ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.
Η ισότιμη αντιμετώπιση των ατόμων με ιδιαίτερα προβλήματα και η πλήρης ένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι με τις κατάλληλες προϋποθέσεις αποτελεί υποχρέωση όλων μας.
Ισονομία και Ισοπολιτεία αρμόζει στην κοινωνία των ενεργών πολιτών.
Η 3η Δεκεμβρίου είναι ημέρα προβληματισμού και όχι εορτασμού και ευχολογίων για τις διακρίσεις που υφίστανται καθημερινά τα άτομα με ειδικές ικανότητες, στην κοινωνία, στην εργασία, στη ζωή τους.
Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρίες επιβάλλεται να στέκονται δίπλα μας με υπερηφάνεια και εμείς να τους περιβάλλουμε με σεβασμό.
Η αξιοπρέπεια στη ζωή αποτελεί δικαίωμα τους.
Δικαίωμα για ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, στην εργασία, στην ισότιμη συμμετοχή στους θεσμούς, στην ελεύθερη πρόσβαση και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες για την αυτόνομη εξυπηρέτηση τους.
Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει κάποια σημαντικά βήματα μένει όμως να γίνουν ακόμη περισσότερα.
Ως Δήμος στηρίζουμε τα άτομα με «ιδιαίτερες ικανότητες» στην εργασία μέσα από προγράμματα, στην κοινωνία μέσα από δράσεις.

Δήμαρχος Γρεβενών

Δημοσθένης Κουπτσίδης

This entry was posted on Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2011 at 21:38 and is filed under ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply