ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΠΗΤ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τη «βιομηχανία αγωγών» που εξαπολύεται εναντίον των δημοσιογράφων βάσει του τυποκτόνου νόμου 1178 του 1981, ενέργειες που σκοπό έχουν να υπονομεύσουν την ελεύθερη έκφραση, τον ρόλο της δημοσιογραφικής λειτουργίας και εν τέλει την ίδια την Δημοκρατία.

Πρόσφατο παράδειγμα, αναφέρει, η δικαστική δίωξη του δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΠΗΤ Σπύρου Κουταβά, ο οποίος αποκάλυψε στοιχεία καταγγέλλοντας τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο μοιράστηκε δημόσιο χρήμα σε προηγούμενες περιόδους από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η αγωγή αυτή κατά του συναδέλφου προκαλεί εντύπωση και πολλά ερωτηματικά, καθώς η δημοσιογραφική αποκάλυψη του συναδέλφου μας όχι μόνο επιβεβαιώθηκε σε συνέντευξη τύπου από τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, αλλά παράλληλα διατάχθηκε και ΕΔΕ τα αποτελέσματα της οποίας μεταβιβάστηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Με αφορμή την νέα δικαστική δίωξη, κατά την οποία ο ενάγων εκτιμά την ηθική του αποζημίωση σε…. 762.000 ευρώ και ένα χρόνο προσωπική κράτηση του συναδέλφου μας, ενέργεια που έρχεται να προστεθεί στην μακριά και απαράδεκτη αλυσίδα της βιομηχανίας αγωγών κατά λειτουργών του Τύπου στέκεται αλληλέγγυα στον συνάδελφο δημοσιογράφο και δηλώνει για άλλη μια φορά ότι:

• καυτηριάζει τις κραυγαλέες αυτές περιπτώσεις ποινικοποίησης του
δημοσιογραφικού λειτουργήματος και καλεί την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, ώστε η δημοσιογραφία να ασκείται σε καθεστώς ελευθερίας, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές

• παρόμοιες μηνύσεις και αγωγές δεν θα απομακρύνουν τους δημοσιογράφους από την προσήλωση τους στις αρχές της αλήθειας, της δεοντολογίας και της αντικειμενικότητας, καθώς εκείνο που επιχειρείται στην πραγματικότητα είναι η φίμωση του Τύπου. Και όταν φιμώνεται ο Τύπος, η ελευθερία παύει να υπάρχει.

• επαναβεβαιώνει ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τούς συναδέλφους μας οι οποίοι υπηρετούν με αφοσίωση τον ρόλο και τη λειτουργία της ενημέρωσης.

Star-Fm.gr: Ο Σπύρος Κουταβάς, είναι δημοσιογράφος που ζει και εργάζεται στην Κοζάνη. Κάνει καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο VETO FM 910 και αρθρογραφεί στο www.vetonews.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.