Ανησυχία στον Ολυμπιακό για την αμυντική λειτουργία της ομάδας

Ό,τι πάει μέσα, γράφει!Μπορεί να φταίνε ο Κοστάνσο με τον Μέγκιερι; Μπορεί. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει άμυνα σουρωτήρι στην Ελλάδα.

Τα έχουμε πει και τα έχουμε γράψει σε κάθε αγώνα της πειραϊκής ομάδας. Εννιά ματς έχουν παίξει φέτος στη Σούπερ Λίγκα, στα οκτώ έχουν φάει γκολ. Κι αν ήταν μόνο ένα, καλά θα ήταν. Ως τώρα το παθητικό έχει φτάσει τα 12 τέρματα που σημαίνει 1.33 ανά αγώνα. Με το που ξεκινάει το ματς δηλαδή, έχουν δεδομένο ότι θα φάνε ένα! Συνήθως τρώνε δυο! Με Εργοτέλη (3-2), Άρη (3-2), ΟΦΗ (2-2) και Αστέρα (0-2) η ¨κόκκινη” εστία παραβιάστηκε δις. Ένα γκολ του έβαλαν ΠΑΟ και ΑΕΚ (1-1 στα δυο ντέρμπι) και του πήραν ισοπαλία ενώ μόνο ο ΠΑΟΚ και Ξάνθη αν και έβαλαν πρώτοι γκολ στο Φάληρο τελικά τους γύρισε το ματς (2-1).

Μόνο ο Πανιώνιος δεν σκόραρε απέναντι στον Ολυμπιακό (κέρδισε εκείνο το ματς στη Νέα Σμύρνη με 3-0). Τέσσερα παιχνίδια με δυο γκολ παθητικό κι άλλα τόσα από ένα. Μετά τρέχει και δεν φτάνει η επίθεση να σκοράρει. Κάποιες φορές τα καταφέρνει. Άλλες όχι. Δεν μπορείς να βάζεις τρία γκολ σε κάθε παιχνίδι για να είσαι σίγουρος. Στη Μασσαλία κράτησε το μηδέν και κέρδισε. Πέρυσι στην Ελλάδα έπαιρνε τα πιο πολλά ματς (ειδικά έξω) με 1-0.

Αν ξεκινάς με τέτοιο ντεζαβαντάζ δεν έχεις τύχη. Δεν είναι θέμα ενός ή δυο προσώπων. Συνολικό είναι. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά αποδεικνύουν πράγματα. Στον αθλητισμό μετράνε πολύ πάντως. Φαίνεται παιδικό, αλλά κερδίζει όποιος βάλει τα πιο πολλά γκολ. Αν προτιμάτε εκείνος που θα φάει τα λιγότερα. Όταν έλεγε ο Ρεχάγκελ (και ο Σάντος και άλλοι πολλοί) “και το 1-0, νίκη είναι”, κάτι ήξεραν…

www.sday.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.