Νομοσχέδιο-σκούπα που θα θεσμοθετεί «μια και έξω» όλους τους όρους που θέτουν οι πιστωτές μας και θα είναι το «κλειδί» για την έκθεση της Τρόικα «ανοίγοντας το δρόμο» στο νέο δάνειο, καλείται να διαμορφώσει μέσα σε λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει να ετοιμάσει έως τις 8 Δεκεμβρίου (πριν τη Σύνοδο Κορυφής):
– να δώσει λύση στο “άνοιγμα” του επαγγέλματος των ταξί,
– να αλλάξει τα πάντα στις επικουρικές συντάξεις,
– να συντονίσει τα υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης για να «τρέξουν» μεγάλα οδικά έργα,
– να αποδεσμευτούν κονδύλια ύψους 6 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ
– ακόμα και να ξεμπλοκάρουν οι αλλαγές στο σύστημα διαχείριση απορριμμάτων, που έχουν τελματώσει λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Ο υπουργός Οικονομικών ουσιαστικά αναλαμβάνει και επισήμως διευρυμένες αρμοδιότητες και ρόλο συντονιστή της κυβέρνησης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και σε όλα τα θέματα «πρώτης γραμμής».

Από τα χέρια του υπουργού Οικονομικών θα περάσουν όλα τα ακανθώδη ζητήματα και εκκρεμότητες άλλων υπουργείων που πρέπει να κλείσουν αφού αποτελούν προαπαιτούμενο για την ενεργοποίηση της του νέου δανείου.

Μάλιστα, ο κ.Βενιζέλος θα αναλάβει και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την SIEMENS , από την οποία προσδοκά έσοδα 200-250 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και και να πάρει τέλος η εμπλοκή που έχει προκληθεί σε διάφορα έργα, όπως του Μετρό.

Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στην συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, την ερχόμενη Τέταρτη, και στόχος είναι να κατατεθεί στην Βουλή στις 8 Δεκεμβρίου, οπότε και αναμένεται η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών που θα συζητήσουν για την πρόοδο και το μέλλον της Ελλάδας.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.