Μετά στο γενικό αλαλούμ που προκάλεσε το ίδιο το υπουργείο με τις απανωτές και αντικρουόμενες αποφάσεις του, τώρα όλα δείχνουν ότι η εφορίες θα δίνουν τη λύση, έστω ως προς το ποιος πρέπει να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ και ποιος όχι.

Στις εφορίες λοιπόν θα πρέπει να απευθύνονται όλοι όσοι δικαιούνται να εξαιρεθούν, τουλάχιστον αυτό λένε οι πληροφορίες ότι θα αποφασιστεί μέσα στα επόμενα 24ωρα. Στις εφορίες θα δημιουργηθούν τριμελείς επιτροπές οι οποίες θα εξετάζουν τα δικαιολογητικά των δικαιούχων και θα δίνουν το πολυπόθητο για χιλιάδες άτομα “χαρτί” εξαίρεσης.

Η επιτροπή στην εφορία θα παίρνει τον οριστική απόφαση για εξαίρεση ατόμων με αναπηρία 80% και άνω, ανέργων, πολυτέκνων και όσων πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Όσοι ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες θα πρέπει μέχρι 30 του μήνα να στείλουν το γνωστό sms στο 54160 για να μάθουν αν εξαιρούνται, αρχικά, και στη συνέχεια να απευθυνθούν στις εφορίες.

Παράλληλα εξετάζεται ρύθμιση να αποπληρώνεται μαζί με το στεγαστικό δάνειο το χαράτσι για όσους έχουν υποστεί μείωση μισθού και έχουν και δάνειο.

Ταυτόχρονα όσοι έχουν παρατηρήσει λάθη στα τετραγωνικά, την τιμή ζώνης κλπ θα πρέπει να απευθυνθούν στους Δήμους για τις σχετικές αλλαγές.

Δώστε προσοχή στα λεγόμενα πλασματικά τετραγωνικά που βάζουν οι Δήμοι για τα τέλη. Αυτά πρέπει να αλλάξουν.

Υπάρχουν λάθη στους ακάλυπτους και τους κοινόχρηστους χώρους που χρεώνονται με το ΤΑΠ και άρα και με το νέο τέλος ενώ κανονικά απαλλάσσονται και από τα δύο.

 

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.