Συμβουλές διατροφής και άσκησης για να μετριάζετε το καθημερινό άγχος

Είστε αγχώδης; Μάθετε πώς να το αντιμετωπίσετεΥπάρχουν πολλά είδη στρες. Ανάλογα με το πώς βιώνετε εσείς το άγχος, μπορείτε να το καταπολεμήσετε με κάποιες αλλαγές στη διατροφή σας, αλλά και με κάποιες ασκήσεις.

Αν είστε υπερκινητική, σημαίνει ότι είστε συνέχεια σε υπερδιέγερση και σπάνια χαλαρώνετε. Δε σταματάτε ποτέ να ασχολείστε με κάτι ακόμη και στο κρεβάτι που πέφτετε για ύπνο, είστε σε μια συνεχή διέγερση. Όσον αφορά τη διατροφή, καλό είναι να αποφεύγετε τον καφέ. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη επιλογή . Καταναλώνοντας τροφές όπως μπρόκολο, λεμόνι και αμύγδαλα θα μπορείτε να ηρεμήσετε και να ρίξετε τους ρυθμούς του νευρικού σας συστήματος. Η αεροβική άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκτονώνεστε.

Αν πάλι το άγχος σας εκφράζεται με απάθεια, οι περισσότερες γυναίκες αυτού του τύπου έχουν πρόβλημα ευερέθιστου εντέρου. Τα τρόφιμα που πρέπει να επιλέγετε καλό είναι να έχουν χωνευτικές ιδιότητες, για παράδειγμα τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, φρούτα και προϊόντα ολικής άλεσης. Η γυμναστική δεν πρέπει να είναι έντονη. Είναι σημαντικό να εξασκείσθε σταθερά για να βάλετε και πάλι τον εαυτό σας σε αρμονία και α δώσετε βάση στην εξωτερίκευση των συναισθημάτων σας.

Τέλος, αν παθαίνετε υπερκόπωση από την πίεση, σημαίνει ότι είστε ιδιαίτερα επιρρεπής στο στρες – ακόμη και το παραμικρό άγχος μπορεί να προκαλέσει τεράστια αντίδραση. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε Ωμέγα-3 λιπαρά, όπως ψάρια, αβοκάντο και αυγά. Τα βραστά λαχανικά, η σοκολάτα και ένα ποτήρι καφέ θα πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμά σας. Όσο για την άσκηση, το περπάτημα ή το pilates θα θέσουν τον οργανισμό σας σε λειτουργία και θα νιώσετε ευεξία και χαλάρωση.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.