Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι εφορίες θα δίνουν εξαίρεση από το χαράτσι μέσω ΔΕΗ για τα ακίνητα

24 Νοεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Μετά στο γενικό αλαλούμ που προκάλεσε το ίδιο το υπουργείο με τις απανωτές και αντικρουόμενες αποφάσεις του, τώρα όλα δείχνουν ότι η εφορίες θα δίνουν τη λύση, έστω ως προς το ποιος πρέπει να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ και ποιος όχι.

Στις εφορίες λοιπόν θα πρέπει να απευθύνονται όλοι όσοι δικαιούνται να εξαιρεθούν, τουλάχιστον αυτό λένε οι πληροφορίες ότι θα αποφασιστεί μέσα στα επόμενα 24ωρα. Στις εφορίες θα δημιουργηθούν τριμελείς επιτροπές οι οποίες θα εξετάζουν τα δικαιολογητικά των δικαιούχων και θα δίνουν το πολυπόθητο για χιλιάδες άτομα “χαρτί” εξαίρεσης.

Η επιτροπή στην εφορία θα παίρνει τον οριστική απόφαση για εξαίρεση ατόμων με αναπηρία 80% και άνω, ανέργων, πολυτέκνων και όσων πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Όσοι ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες θα πρέπει μέχρι 30 του μήνα να στείλουν το γνωστό sms στο 54160 για να μάθουν αν εξαιρούνται, αρχικά, και στη συνέχεια να απευθυνθούν στις εφορίες.

Παράλληλα εξετάζεται ρύθμιση να αποπληρώνεται μαζί με το στεγαστικό δάνειο το χαράτσι για όσους έχουν υποστεί μείωση μισθού και έχουν και δάνειο.

Ταυτόχρονα όσοι έχουν παρατηρήσει λάθη στα τετραγωνικά, την τιμή ζώνης κλπ θα πρέπει να απευθυνθούν στους Δήμους για τις σχετικές αλλαγές.

Δώστε προσοχή στα λεγόμενα πλασματικά τετραγωνικά που βάζουν οι Δήμοι για τα τέλη. Αυτά πρέπει να αλλάξουν.

Υπάρχουν λάθη στους ακάλυπτους και τους κοινόχρηστους χώρους που χρεώνονται με το ΤΑΠ και άρα και με το νέο τέλος ενώ κανονικά απαλλάσσονται και από τα δύο.

 

www.newsit.gr

This entry was posted on Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, 2011 at 16:31 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply