Οι ιστορίες αληθινών προσωπικοτήτων εξακολουθούν να αποτελούν ισχυρό «χαρτί» του κινηματογράφου

Η Μέριλ Στριπ ως Μάργκαρετ Θάτσερ και ο Τζιμ Μπρόντμπεντ στον ρόλο του συζύγου της σε σκηνή από την «Σιδηρά κυρία»Κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό το νέο και αρκετά μεγάλο σε διάρκεια (2.33) διαφημιστικό τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας «Η Σιδηρά Κυρία» («The Iron Lady») στην οποία η Μέριλ Στριπ υποδύεται την θρυλική πρωθυπουργό της Αγγλίας, Μάργκαρετ Θάτσερ.

Το φιλμ που σκηνοθέτησε η Φιλίντα Λόιντ στην δεύτερη συνεργασία της με την Στριπ μετά το «Mamma Mia!», θα διανεμηθεί στις αμερικανικές αίθουσες στα τέλη Δεκεμβρίου (και στην Ελλάδα στις 19 Ιανουαρίου 2012) και είναι ένα από τα αρκετά εφετινά που ασχολούνται με την αποκρυστάλλωση στον κινηματογράφο ιστοριών αληθινών προσώπων.

Ηδη προβάλλεται στην Ελλάδα ο «Κατακτητής» του Ξαβιέ Ντουρινζέρ με τον Ντενίς Πονταλιντές στον ρόλο του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί (προτού αναλάβει τα σκήπτρα της εξουσίας), ενώ την περασμένη Παρασκευή (22 Νοεμβρίου) άνοιξε στις Ηνωμένες Πολιτείες ο «J. Edgar» του Κλιντ Ιστγουντ, μια ταινία που εστιάζει στον αδάμαστο αρχηγό του F.B.I. Τζέι Εντγκαρ Χούβερ με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο στον ρόλο. Αυτή την ταινία θα την δούμε εδώ τον Ιανουάριο, ενώ για μέσα στον Δεκέμβριο είναι προγραμματισμένο το «The conspirator» τελευταία ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντστην οποία ο δημιουργός εκφράζει άποψη για τον ρόλο που έπαιξε η Μαίρη Σουράτ(Ρόμπιν Ράιτ Πεν) στην συνομωσία για την δολοφονία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αβραάμ Λινκολν (1809 – 1865).

Είναι γεγονός ότι οι ιστορίες που αφορούν αληθινά πρόσωπα ανέκαθεν γοήτευαν τους ανθρώπους του κινηματογράφου ,όχι μόνον στο Χόλιγουντ αλλά παγκοσμίως. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι περισσότερες αμερικανικές ταινίες διανέμονται στις αίθουσες τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, τους μήνες από τους οποίους κρίνονται συνήθως οι υποψηφιότητες των Οσκαρ. Τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου τρελαίνονται για τις ερμηνείες αληθινών προσώπων.

Τα πρόσωπα της πολιτικής, όπως τα παραπάνω, έχουν πάντα πέραση, όμως δεν είναι τα μόνα για τα οποία ενδιαφέρεται ο κινηματογράφος. Την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, σειρά έχει η διαμάχη των ψυχαναλυτών Ζίγκμουντ Φρόιντ (Βίγκο Μόρτενσεν) και Καρλ Γιουνγκ (Μάικλ Φασμπέντερ) στην δραματική ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ«Μια επικίνδυνη μέθοδος» (από το βιβλίο του Τζον Κερ), ενώ μέσα στον Δεκέμβριο θα δούμε το «My week with Marilyn» του Σάιμον Κέρτις στο οποίο η Μισέλ Γουίλιαμςυποδύεται την Μέριλιν Μονρόε με φόντο τον Λονδίνο του 1957, όταν η Μονρόε πήγε εκεί για να γυρίσει τον «Πρίγκηπα και την χορεύτρια» δίπλα στον Λόρενς Ολίβιε (τον υποδύεται ο Κένεθ Μπράνα).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.