Επτά νεκροί και πάνω απο 900 τραυματίες, ο μέχρι στιγμής απολογισμός των συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας το τελευταίο διήμερο. Κανονικά οι εκλογές, λέει η κυβέρνηση

Καζάνι που βράζει είναι και πάλι η Αίγυπτος, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας, τις δύο τελευταίες ημέρες οι οποίες επεκτάθηκαν στην Αλεξάνδρεια και το Σουέζ.

Μέρχι τώρα οι νεκροί είναι 7 ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε πάνω απο 900 εκ των οποίων οι 49 ειναι αστυνομικοί.

Το απόγευμα της Κυριακής στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας επιτέθηκαν εναντίον χιλιάδων διαδηλωτών, προσπαθώντας να του απομακρύνουν από την πλατεία Ταχρίρ.”Τέσσερις διαδηλωτές πυροβολήθηκαν θανάσιμα με σφαίρες αληθινές”, δηλώνουν νοσοκομειακές πηγές.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα και ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ σύμφωνα με ακτιβιστές επιτέθηκαν εναντίον μιας νοσοκομειακής μονάδας που είχε στηθεί κοντά στην πλατεία Ταχρίρ προκειμένου να βοηθηθούν οι τραυματίες και όσοι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από τα δακρυγόνα.

Ακόμη, οι δυνάμεις ασφαλείας έβαλαν φωτιά σε αρκετές σκηνές που είχαν στηθεί στο κέντρο της πλατείας, καθώς και σε ένα μοτοποδήλατο, την ώρα που οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να ξαναμπούν στην πλατεία, ανέφεραν ακτιβιστές.

Το τελευταίο διήμερο η πλατεία Ταχρίρ έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Οι συγκρούσεις διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζονται με πετροπόλεμο, φωτιές σε οχήματα της αστυνομίας, ζημιές σε κρατικά αυτοκίνητα ακόμη και μέσα μαζικής μεταφοράς που ενδεχομένως προσεγγίζουν την πλατεία, ενώ από το πρωί έχουν ακουστεί στον χώρο πυροβολισμοί.

Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας αρνείται το γεγονός ότι η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών, και αποδίδει την ευθύνη σε πολίτες, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Αλλά, προειδοποιεί ότι θα κατασταλούν βίαια όποιες προσπάθειες διαδηλωτών να εισβάλουν στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών στο Κάιρο ή σε αστυνομικά τμήματα.

Τα γεγονότα αυτά θέτουν σε σοβαρή δοκιμασία την ομαλή διεξαγωγή των κοινοβουλευτικών εκλογών της χώρας της 28ης Νοεμβρίου, ενώ ήδη υπάρχουν υποψήφιοι που ανακοίνωσαν ότι αναβάλουν την προεκλογική τους εκστρατεία.

Πάντως, η κυβέρνηση ανακοίνωσε επισήμως οτι δεν αναβάλλεται η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών. “Την 28η Νοεμβρίου, όπως δηλαδή έχει προγραμματιστεί, θα γίνει η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών”, ανακοίνωσε στο τέλος ενός έκτακτου υπουργικού συμβούλιου η κυβέρνηση. Την κυβερνητική ανακοίνωση μετέδωσαν, ήδη, τα δημόσια μμε.

Δείτε:

 

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.