Ανοίγει ξανά η υπόθεση μετά από 30 χρόνια

Πάλι στο προσκήνιο ο μυστηριώδης θάνατος της Νάταλι ΓουντΟ θάνατός της αποτελεί έναν από τους «σκοτεινούς» μύθους του Χόλιγουντ. Το 1981 σε διακοπές στο νησάκι Καταλίνα, η 43χρονη Νάταλι Γουντ πνίγηκε μερικά μέτρα μακριά από το γιοτ της, στο οποίο επέβαινε ο ζηλιάρης σύζυγός της Ρόμπερτ Βάγκνερ και ο Κρίστοφερ Γουόκεν. Τριάντα χρόνια μετά η αστυνομία του Λος Άντζελες αποφάσισε να ανοίξει ξανά την υπόθεση, λέγοντας ότι υπάρχουν νέα στοιχεία.

Τα κουτσομπολιά τρέφουν ακόμη τον μύθο της: Ήταν ατύχημα ο θάνατος της Νάταλι Γουντ; Μήπως δολοφονήθηκε; Και αν ναι, από ποιόν; Από τον ζηλιάρη σύζυγο ή από τον φημολογούμενο εραστή;

Η αστυνομία του Λος Άνζελες επικαλείται νέα στοιχεία -χωρίς, όμως να πει ποια είναι αυτά.

«Με το γραφείο ανθρωποκτονιών του σερίφη επικοινώνησαν άνθρωποι που δήλωσαν ότι είχαν επιπλέον πληροφορίες για τον πνιγμό της Νάταλι Γουντ Βάγκνερ» δήλωσε η αστυνομία του Λος Άντζελες.

Ο μυστηριώδης θάνατος

Το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου του 1981 το πάρτι είχε ανάψει για τα καλά στο γιοτ του ζεύγους Βάγκνερ που ήταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του νησιού Σάντα Καταλίνα, κοντά στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Βάγκνερ, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο Κρίστοφερ Γουόκεν είπε πως η Γουντ θα έπρεπε να παίζει σε ταινίες, αντί να φροντίζει τα δύο μικρά παιδιά της.

Ο Βάγκνερ (που υπέθετε ότι η Γουντ ήταν συναισθηματικά άπιστη και ότι ήθελε τον Γουόκεν) έχασε την ψυχραιμία του και έσπασε ένα μπουκάλι κρασί πάνω στο τραπέζι. Η Νάταλι Γουντ, γνωστή από τις ταινίες «Γουέστ Σάιντ Στόρι» και «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία», κατέβηκε στην καμπίνα.

Όταν ο Βάγκνερ κοίταξε από την πόρτα της καμπίνας, είδε τη σύζυγό του να φτιάχνει τα μαλλιά της για να κοιμηθεί. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που την είδε ζωντανή.

Ανέβηκαν με τον Γουόκεν στο κατάστρωμα για να ηρεμήσουν. Γύρω στα μεσάνυχτα επέστρεψε στην καμπίνα και ανακάλυψε πως η γυναίκα του έλειπε. Τότε συνειδητοποίησε πως η βάρκα του γιοτ έλειπε επίσης.

Στη βιογραφία του, ο Βάγκνερ αναφέρει ότι η Γουντ προσπάθησε πιθανώς να λύσει τη βάρκα για να φύγει από το γιοτ, αλλά στην προσπάθειά της έπεσε στο νερό.

Μία γυναίκα που βρισκόταν σε παρακείμενο γιοτ δήλωσε ότι γύρω στα μεσάνυχτα άκουσε μία γυναίκα να φωνάζει για βοήθεια. Οι φωνές κράτησαν περίπου 15 λεπτά και σε αυτές απάντησε μια φωνή που είπε: «Ηρέμησε. Θα έρθουμε να σε πιάσουμε».

«Η φωνή ήταν χαλαρή. Δεν υπήρχε βιασύνη στις φωνές τους».

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως η ηθοποιός, πρώην παιδί σταρ, είχε καταναλώσει επτά ή οκτώ ποτήρια κρασί, αλλά πιθανόν δεν ήταν μεθυσμένη. Αποφάνθηκε πως η Γουντ έπεσε στο νερό κατά λάθος και πνίγηκε επειδή φορούσε βαριά ρούχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.