Πρόκειται για έναν πλήρως λειτουργικό Apple II

Υπολογιστής του 1977 πουλήθηκε για 4.530 ευρώ!Ένα πρωτότυπος και δίχως καμία απολύτως τροποποίηση, Apple II του 1977, κατάφερε και έπιασε την τιμή των 6.100 δολαρίων (περίπου 4.530 ευρώ) στο Ebay. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συσκευή είναι πλήρως λειτουργική, παρά την ηλικία της, ενώ αποτελεί και ένα από τα πρώτα 3.000 κομμάτια της σειράς.

Ο πωλητής, που βρίσκετε στο Λίβανο του Οχάιο, στην περιγραφή του μηχανήματος, ανέφερε ότι προορίζεται για έναν πραγματικό συλλέκτη Apple, μιας και εκτός ότι πλέον δεν κυκλοφορούν πολλά κομμάτια του 1977, είναι πλήρως λειτουργικός και δεν έχει υποστεί καμία απολύτως αναβάθμιση.

Πίσω από τον σχεδιασμό του μηχανήματος κρύβεται ο Steve Wozniak, ενώ αποτελεί και έναν από τους πρώτους προσυναρμολογημένους υπολογιστές που είχαν κυκλοφορήσει. Η αρχική τιμή του, εκείνη την εποχή, ήταν τα 1.298 δολάρια, ενώ διέθετε μνήμη 4KB RAM.

Πιστεύεται ότι η μονάδα αυτή αποτέλεσε μία από τις πρώτες μονάδες, που συναρμολογήθηκαν εξ ολοκλήρου στη Silicon Valley, πριν ο τομέας συναρμολόγησης μετακομίσει στο Τέξας. Τα κυκλώματά του είχαν κατασκευαστεί στην Ιρλανδία και τη Σιγκαπούρη.

Η δημοπρασία έκλεισε με συνολικά έξι προσφορές, ενώ η τιμή εκκίνησης ήταν στα 2.499 δολάρια. Η νικητήρια προσφορά είναι κοντά στο ποσό που συνήθως εκδηλώνεται για αρχικούς υπολογιστές Apple I, και δεν περιλαμβάνει τα έξοδα αποστολής. Η δημοπρασία έλαβε συνολικά 735 θεάσεις πριν από την νικητήρια προσφορά.

www.proho.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.