Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Β. Αλεζιβόζπουλος.

Τον κίνδυνο να κλείσουν 21 μικρά αεροδρόμια σε όλη τη χώρα, ελλείψει προσωπικού λόγω του μέτρου της εφεδρείας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), Βασίλης Αλεβιζόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεβιζόπουλο, σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας περνά εξειδικευμένο προσωπικό, όπως ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, επιθεωρητές ασφάλειας πτήσεων και πυροσβέστες, γεγονός που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των αεροδρομίων, όπως καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος υποστήριξε ακόμα ότι με την υπαγωγή πυροσβεστών στο καθεστώς της εφεδρείας, 21 μικρά αεροδρόμια θα κλείσουν αφού δεν θα έχουν πυρασφάλεια.

«Απογυμνώνονται σήμερα και ο εναέριος χώρος και τα αεροδρόμια» τόνισε ο κ. Αλεβιζόπουλος, σημειώνοντας ότι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 2012 θα αυξηθούν κατά 25% οι αφίξεις από χώρες της Ευρώπης προς τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος επισήμανε ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αριθμεί 2.800 υπαλλήλους, ότι οι οργανικές θέσεις ισχύουν από το 1970 και ότι με την εφεδρεία αποχωρούν περίπου 250 άτομα.

«Στον κ. Ραγκούση είχα επισημάνει τον κίνδυνο διάλυσης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας» σημείωσε.

 

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.