Επικράτησε 62-60 εντός έδρας του Αμαρουσίου

Επιστροφή στις νίκες για τον ΗλυσιακόΟ Ηλυσιακός επικράτησε 62-60 εντός έδρας του Αμαρουσίου για την 4η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Κακό ποιοτικά το ματς, χωρίς νίκη και στην τελευταία θέση της βαθμολογίας παρέμεινε η ομάδα των βορίων προαστίων. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Τόντιτς (16π.) και Χάρντινγκ (14π.), εξαιρετική η εμφάνιση του Νέστορα Κόμματου (20π.) που πάλευε σχεδόν μόνος του.

Ο Ηλυσιακός είχε στην αρχή τον έλεγχο, καθώς προηγήθηκε με σκόρερ τον Τόντιτς 15-7 στο 7ο λεπτό. Οι παίκτες του Φλεβαράκη ήταν πιο εύστοχοι στα δίποντα, είχαν καλή δημιουργία και ήλεγχαν τα ριμπάουντ. Ο Τόντιτς συνέχιζε το κρεσέντο του στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο, προηγούμενοι 22-12. Με προσπάθειες των Κόμματου και Χαριτόπουλου και σερί 10-0, το Μαρούσι μείωσε σε 24-22, πέντε λεπτά πριν το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου, λίγο μετά ισοφάρισε 25-25, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια σχεδόν, πλάι-πλάι (31-30). Για κάνουν την ανατροπή οι φιλοξενούμενοι, «έσφιξαν» την άμυνά, περιόρισαν τα ατού της ομάδας των Ιλισίων, η οποία έμεινε χωρίς καλάθι για πέντε λεπτά και έτσι το ματς έγινε ντέρμπι.

Η αναμέτρηση συνέχισε να είναι αμφίρροπη στις πρώτα έξι λεπτά του 3ου δεκαλέπτου, αλλά ο Ηλυσιακός διατηρούσε το προβάδισμα, χάρη στις εύστοχες προσπάθειες του Χάρντινγκ (39-34 στο 26΄). Σε αυτό το σημείο οι ομάδες παρουσιάστηκαν άστοχες, έκαναν πολλά λάθη, κάτι που αντικατοπτρίζεται και από το χαμηλό σκορ. Το Μαρούσι βρήκε και πάλι τον τρόπο να ισοφαρίσει με τρίποντο του Γκαγκαλούδη (39-39) ένα λεπτό πριν μπούμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, στο οποίο μπήκε προηγούμενο 43-42.

O Χατζής με δύο εύστοχα καλάθια και κάποιες ασίστ, κρατούσε όρθιο τον Ηλυσιακό στην επίθεση (49-43, επτά λεπτά πριν το τέλος), οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν εφτάψυχοι και αποφασισμένοι, αφού μείωσαν αμέσως σε 49-48. Ο Χάρντινγκ που έκανε ό,τι ήθελε στην επίθεση και ο Τόμπσον που άρχισε να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι, έβαλαν μπροστά την ομάδα τους με 54-48 πέντε λεπτά πριν το τέλος, ένα +6 που αποδείχθηκε καθοριστικό. Ο Κόμματος πάλευε με προσωπικές προσπάθειες να φέρει και πάλι «τούμπα» την κατάσταση, όμως οι γηπεδούχοι και συγκεκριμένα ο Χατζής που εκτελούσε τις βολές ήταν πιο προσεκτικοί και ψύχραιμοι, με αποτέλεσμα να πάρουν το ροζ φύλλο.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 31-30, 42-43, 62-60.

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.