Η έως χτες κυβέρνηση, ακόμη και την ώρα της κατάρρευσή της, παρέμενε αμετανόητη και δεν σταματούσε μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να πάρει τα χρήματα που δεν μπορεί να πάρει από τους φοροφυγάδες. Αφού καταλήστεψε τα μικρά και μεσαία ελληνικά νοικοκυριά, χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας και πρόνοιας, επιχειρεί να βάλει χέρι και στα χρήματα των αναπήρων και θυμάτων πολέμου, καταργώντας το Ταμείο Αρωγής τους. Στόχος δεν είναι άλλος από το αποθεματικό του Ταμείου, που φτάνει στα 35.000.000 ευρώ· ένα Ταμείο οικονομικά υγιές, το οποίο χρηματοδοτείται σχεδόν αποκλειστικά από τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Ειδικότερα, κατόπιν πρόσφατης εντολής της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΕΘΑ (ΓΔΟΣΥ/ΔΑΔΠ), δηλαδή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη, συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας από τα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων με αντικείμενο -εκτός των άλλων- την πρόταση κατάργησης του Ταμείου Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου (ΤΑΑΘΠ) ως ΝΠΔΔ και την υπαγωγή του στη Διεύθυνση Εφέδρων Πολεμιστών Αγωνιστών Θυμάτων & Αναπήρων (ΔΕΠΑΘΑ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 81% της περιουσίας του Ταμείου προέρχεται από κρατήσεις επί των συντάξεων και από περίπτερα που δικαιούνται κάποια μέλη, ενώ το 19% προέρχεται από κοινωνικούς πόρους. Από το 1949 παρέχει σε 12.500 αναπήρους και θύματα πολέμου, καθώς και στις οικογένειές τους, ένα απαραίτητο ετήσιο οικονομικό βοήθημα και κάποιες άλλες μικρές, αλλά σημαντικές παροχές, όπως έξοδα κηδείας. Αυτό το υγιές Ταμείο, το οποίο δημιουργήθηκε και συντηρείται σχεδόν αποκλειστικά από τις εισφορές των συνταξιούχων, η κυβέρνηση το καταργεί.

Να σημειωθεί ότι τυχόν ενσωμάτωσή του σε υπηρεσία του υπουργείου Αμυνας θα σημάνει απορρόφηση του αποθεματικού του, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνει τα 35.000.000 ευρώ, από το ταμείο του υπουργείου. Αυτά τα χρήματα δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν για να κλείσουν άλλες «τρύπες» από τη λάθος οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση.

«Η συνέχιση των λειτουργιών του Ταμείου Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου είναι αδιαπραγμάτευτη επιλογή του ΥΠΕΘΑ, στο πλαίσιο όμως της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας, μέσα από τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές στη διοίκηση με στόχο τη χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και τον δραστικό περιορισμό των δαπανών του ΥΠΕΘΑ. Οι αρμοδιότητες και οι παροχές του ΤΑΑΘΠ που σχετίζονται με τις πρόνοιες της Πολιτείας προς τους αναπήρους πολέμου, θύματα πολέμου, τις χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, θα συνεχίσουν να ασκούνται χωρίς καμία έκπτωση και με την ίδια ειδική φροντίδα, από τον φορέα που θα αναλάβει τη σχετική αρμοδιότητα» είναι η απάντηση του υπουργείου, η οποία και προφανώς δεν πείθει.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.