Κόλλημα με την έκδοση του

Δύο μήνες μετά την αρχική του σύλληψη ο Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται και πάλι πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Αυτή τη φορά βέβαια στα Σκόπια και χωρίς να δηλώνει «είμαι πολιτικός κρατούμενος και θύμα του συστήματος».

Ο φυγόδικος ποδοσφαιρικός παράγοντας είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι 32χρονου πρώην ποδοσφαιριστή της Καβάλας τον τελευταίο μήνα.

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», βοήθεια στην παραμονή Ψωμιάδη στην γειτονική χώρα, φέρεται να εξασφάλιζε Έλληνας που διαμένει στα Σκόπια και έχει απασχολήσει τις ελληνικές αρχές για εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις.

Όπως τονίζεται στο εν λόγω ρεπορτάζ, πρόκειται για άτομο που μετείχε στην προσωπική ασφάλεια του Γ. Κοσκωτά και συγγενή του στρατηγού ε.α. Νίκου Γρυλάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον φυγόδικο εντόπισαν υπάλληλοι του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία των Σκοπίων για το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, Ίβο Κότεφσκι, σε δηλώσεις του, επιβεβαίωσε ότι ο Έλληνας πολίτης που συνελήφθη στα Σκόπια, είναι ο Ψωμιάδης Χρυσόστομος, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ.

Από την άλλη πλευρά ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ μιλώντας στο www.tovima.gr σχετικά με τις συνθήκες εντοπισμού και σύλληψης του ανέφερε:

«Αμέσως μετά την εξαφάνισή του στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 ο Μάκης Ψωμιάδης αναχώρησε για τα Σκόπια όπου φέρεται να είχε και παλαιότερα επιχειρηματική δραστηριότητα. Φαίνεται να είχε επαφές με σκοπιανό ποδοσφαιριστή αλλά και άλλους αθλητικούς παράγοντες που είχαν στο παρελθόν συνεργαστεί με τον Έλληνα φυγόδικο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για ένα διάστημα, έμενε σε τοπικό ξενοδοχείο με άλλο όνομα.

»Όμως σχεδόν από τα πρώτα εικοσιτετράωρα γνωρίζαμε ότι είχε μεταβεί στη συγκεκριμένη χώρα από έγκυρη πληροφορία που μας είχε δοθεί. Την σχετική έρευνα είχε αναλάβει το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής. Στη συνέχεια ενεργοποιήθηκαν και στελέχη της ΕΥΠ στην γειτονική χώρα για συγκέντρωση περαιτέρω πληροφοριών. Σχετική συνεννόηση έγινε και μέσω του γραφείου Ιντερπόλ στα Σκόπια και έτσι φθάσαμε στην σύλληψη του από σκοπιανούς αστυνομικούς, ύστερα από 43 ημέρες της νέας εξαφάνισής του. Όμως η έκδοσή του είναι πιθανόν να καθυστερήσει λόγω του γεγονότος ότι τα Σκόπια είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης…»

Τέλος ο ανακριτής του Πρωτοδικείου Σκοπίων αποφάσισε την προφυλάκιση του Big Mac που θα διαρκέσει 40 ημέρες και στη συνέχεια θα υπάρξει έκδοσή του στις ελληνικές αρχές.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά καθώς προκύπτει κώλυμα που σχετίζεται με την ονομασία που φέρουν τα έγγραφα της ελληνικής πλευράς αναφορικά με τα Σκόπια.

Η χώρα μας αναφέρει τα Σκόπια στα επίσημα έγγραφα ως FYROM, ενώ οι Σκοπιανοί ως «Μακεδονία». Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι τα Σκόπια δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να επισπευσθεί η έκδοση, έχει ως αποτέλεσμα να μπλοκάρει η διαδικασία.

Έτσι λοιπόν κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα αν το διάστημα παραμονής του Μάκη Ψωμιάδη στα Σκόπια θα είναι οι 40 ημέρες ή περισσότερο.

Ο μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ Καβάλας είχε συλληφθεί για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων τον Σεπτέμβριο, είχε προσαχθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών ωστόσο λόγω διαφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος και έκτοτε αναζητούνταν.

Newsroom ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.